Sport / Nogomet

nastavlja se hnl

Bijelo-plavi protiv Lokomotive u nedjelju traže izlazak iz krize

Bijelo-plavi protiv Lokomotive u nedjelju traže izlazak iz krize
Davor Javorovic/PIXSELL

"Mi tražimo pobjedu u svakoj utakmici, ne biramo utakmice po tome u kojoj je pobjeda imperativ, a u kojoj nije", rekao je Bjelica

Reprezentativna stanka je iscurila, a Bijelo-plavi su se u potpunosti okrenuli Lokomotivi i gostovanju u Kranjčevićevoj ulici (nedjelja, 19.05 sati) na kojem će tražiti prekid od dva uzastopna poraza. Iako bez šest seniorskih (Škorić, Ivušić, Bohar, Jurčević, Ndockyt, Kleinheisler) i jednog U-21 (Barišić) reprezentativca, proteklih je dana Nenad Bjelica stavio fokus na osvježavanje nogu i glava.

"Radili smo tehnički i taktički, ali i psihološki. Dali smo momčadi tri dana odmora da se malo maknu od nogometa i onoga što smo imali u ovom zadnjem periodu koji nije bio baš zadovoljavajući i koji ne zadovoljava nikoga od nas. Radili smo na automatizmima u igri, vidim po igračima da je momčad osvježena i vjerujem da ćemo u ciklusu od idućih pet utakmica popraviti našu igru koja nije bila na razini koja nas zadovoljava."

Ne biramo utakmice

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ciljevi uoči utakmice 8. kola su jasni.

"Mi tražimo pobjedu u svakoj utakmici, ne biramo utakmice po tome u kojoj je pobjeda imperativ, a u kojoj nije. Ista je stvar i protiv Lokomotive koja je na početku prvenstva pokazala da im je prethodna sezona koristila kao jako dobra škola, razvili su mlade i kvalitetne igrače te su brza, agresivna i kvalitetna momčad. Sigurno će biti u skupini četiri, pet momčadi koje će se boriti za vodeće pozicije, ali uvijek sebi stavljamo imperativ pobjede, pokušat ćemo dati svoj maksimum i doći do pobjede."

Promjene

Nenad Bjelica bit će primoran na određene promjene u momčadi. Laszlo Kleinheisler i Merveil Ndockyt dobili su slobodno nekoliko dana više. Laszlo zbog umora, Ndockyt zbog administrativnih stvari.

"Bit će određenih promjena, moramo pronaći dobitnu formulu i vratiti se na ono što smo pokazivali u dijelovima utakmica na početku sezone i u velikom dijelu prošle sezone. Moramo pronaći igrače koji su najspremniji da odigraju onako kako momčad to zahtjeva."

Lokomotivu krasi mladost

Optimističan uoči sraza sa svojom nekadašnjom momčadi je i ofenzivac Bijelo-plavih Ivan Fiolić.

"Poslije dva poraza jedva čekaš iduću utakmicu da se iskupiš. Svejedno nadam se da nam je ova stanka dobrodošla, na treningu se davao maksimum, vidjela se želja da svi jedva čekamo utakmicu i tim idemo na noge Lokomotivi. Osjećaji prema bivšoj momčadi? Puno se igrača promijenilo, ali Lokomotivu je uvijek krasila mladost, iz iskustva znam da su njima ovakve utakmice najbolje jer nemaju što izgubiti, ali mi gledamo sebe i znamo da je sve na nama."


Izdvojeno

Reci što misliš!