Sport / Nogomet

prva dva kola stopostotno

Može li Osijek ove sezone doći do titule?

Može li Osijek ove sezone doći do titule?
Dubravka Petrić/PIXSELL

Osijek je svojim prošlosezonskim predstavama zasluženo izborio tu poziciju glavne ekipe koja može ugroziti Dinamo u ovoj sezoni

Osijek je prošle sezone nadmašio očekivanja. Gotovo do samog kraja prvenstva je držao korak s braniteljima naslova Dinamom, a tek pred kraj sezone je posustao i dozvolio zagrebačkoj ekipi da se odvoji te dođe do titule. No, unatoč drugom mjestu, navijači Osijeka zaista su mogli biti ponosni na sve što je njihov klub učinio u prošloj sezoni te s razlogom imaju pravo nadati se sličnom, a možda i boljem scenariju ove sezone. Mnogi su baš zato početkom ove nove sezone postavili pitanje može li njihov najdraži klub ove godine doći do titule i prekinuti pobjedničku seriju Dinama?

Dinamo opet glavni favorit

Ne bi trebalo nimalo čuditi da je Dinamo po procjenama stručnjaka i kvotama koje postavlja pojedina sportska kladionica još jednom okarakteriziran kao veliki favorit za osvajanje naslova u HNL-u. Ipak je riječ o ekipi koja osvaja prvenstvo već četiri godine u nizu, a osvojila ga je i čak 15 puta u zadnjih 16 godina. Tek je u sezoni 2016./17. Rijeka uspjela iznenaditi sve i doći do titule te tako prekinuti apsolutnu dominaciju zagrebačke ekipe. Bitan faktor će, kao i prošle sezone, biti uspjeh ili neuspjeh hrvatskih ekipa u Europi jer, podsjetimo se, upravo u periodu kada je Dinamo igrao u Europskoj ligi, Osijek je imao sjajnu priliku za smanjiti bodovni zaostatak.

Osijek drugi na listi favorita

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je svojim prošlosezonskim predstavama zasluženo izborio tu poziciju glavne ekipe koja može ugroziti Dinamo u ovoj sezoni. Trenutno se po procjenama stručnjaka nalazi na drugom mjestu liste favorita za osvajanje titule iako vrijedi napomenuti da poprilično zaostaju u tim procjenama za Dinamom. Za razliku od prošle sezone, u ovoj će na klupi Osijeka od prvog kola biti Nenad Bjelica i ostaje nam vidjeti što može učiniti na kormilu Bijelo-plavih sada kada ima priliku voditi ekipu od početka do kraja natjecanja. Prošla je sezona sasvim sigurno donijela ovoj mladoj ekipi određenu dozu zrelosti i na svoj način im pokazala da imaju ogroman potencijal koji je za ovu sezonu još dodatno narastao.

Hajduk još jednom cilja vrh

Kao i svake sezone, u Splitu se nadaju da bi ovo konačno mogla biti sezona Hajduka. Uspoređujući ovu sezonu s nekim od prethodnih u kojima je Hajduk ciljao na titulu prvaka Hrvatske, sada se konačno čini da imaju dovoljno dobru ekipu za napasti naslov. Vjerojatno se zato nalaze odmah uz Osijek na listi favorita za osvajanje naslova i na njima je da pokušaju opravdati to ukazano povjerenje stručnjaka.

Ostatak lige

Među ostalim ekipama u ligi svakako vrijedi izdvojiti Rijeku koja je uvijek opasna i ima potencijala slaviti protiv bilo koje ekipe u prvenstvu. Kao što smo rekli, radi se i o jedinoj ekipi koja je uspjela zaustaviti seriju naslova Dinama, a u Rijeci se sasvim sigurno nadaju da bi upravo oni mogli to učiniti i ove godine. Prema procjenama kladionica, čini se kako ostale ekipe nisu niti u širem krugu potencijalnih osvajača naslova u HNL-u te kako samo četiri ekipe koje smo spomenuli mogu doći do samog vrha tablice. Ipak, sezona je tek počela i ostaje nam vidjeti jesu li procjene bile u pravu ili će doći do nekog većeg iznenađenja.


Izdvojeno

Reci što misliš!