Sport / Nogomet

euro 2020

Hrvatska će se za prolaz na Euru morati vaditi protiv Škotske

Hrvatska će se za prolaz na Euru morati vaditi protiv Škotske
Luka Stanzl/PIXSELL

Utakmica protiv Škotske na rasporedu je u u utorak od 21 sat

Hrvatska je nogometna reprezentacija odigrala svoje prve dvije od tri utakmice u grupnoj fazi Europskog prvenstva i trenutna situacija je daleko od bajne. Nakon inicijalnog poraza od Engleske rezultatom 1-0, Hrvatska nije uspjela osvojiti više od jednog boda protiv Češke i tako se sada nalazi u jednoj dosta teškoj situaciji u kojoj će za prolaz vjerojatno biti dovoljna samo pobjeda protiv Škotske, reprezentacije koju nikada dosad nismo uspjeli svladati...

Dalić nije poslušao savjete javnosti

Taktika i postava reprezentacije u prvoj utakmici protiv Engleske našle su se na meti kritika javnosti, od medija pa do navijača, no ono što su svi najviše zamjerili Daliću, on je odlučio učiniti još jednom. Riječ je o njegovoj odluci da u vrhu napada započne Ante Rebić koji se, u najmanju ruku, na toj poziciji nije snašao u utakmici protiv Engleske. Upravo je zbog te odluke ispaštao i Andrej Kramarić koji je morao igrati na neprirodnoj poziciji zbog čega niti od njega nismo vidjeli gotovo ništa. Protiv Češke smo tako gledali istu stvar, ali na poluvremenu je Dalić konačno odlučio napraviti promjenu i to je urodilo plodom.

Drugo poluvrijeme puno bolje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je Hrvatska djelovala jako loše u prvom poluvremenu koje je i izgubila 1-0 zbog kaznenog udarca koji je skrivio Dejan Lovren, odmah na startu drugog poluvremena, Zlatko Dalić je odlučio napraviti dvije promjene. Iz igre su izašli upravo Ante Rebić i Josip Brekalo, a ušli su Bruno Petković i Luka Ivanušec. Možemo reći da to drugo poluvrijeme nije moglo započeti bolje jer samo minutu nakon nastavka igre, Ivan Perišić zabija prelijep pogodak u svom stilu i poravnava na 1-1. Taj je gol dao krila Hrvatskoj koja je počela pritiskati, ali do kraja utakmice nije bilo dobre završnice.

Protiv Škotske na sve ili ništa

Budući da će u osminu finala Europskog prvenstva proći i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije u skupini, Hrvatska još uvijek ima solidne nade za prolazak prema procjenama kladionice bet365 i sličnih izlistanih na top-kladionica.com. Međutim, protiv Škotske će morati ići na sve ili ništa kako bi došla do tri boda, jer bez pobjede će biti nemoguće proći dalje. Ostaje nam vidjeti hoće li Dalić ovoga puta morati odustati od svoje ideje Rebića u napadu i priznati grešku te od prve minute krenuti s drukčijom postavom ili će još jednom tvrdoglavo krenuti s istim napadačem u nadi da će u trećoj utakmici konačno učiniti nešto korisno.

Hrvatska nikada nije svladala Škotsku

Kao po običaju, volimo pogledati međusobni omjer s reprezentacijama protiv kojih moramo igrati, a pogled na omjer protiv Škotske nije baš ugodan prizor. Dosad smo s tom reprezentacijom igrali čak pet puta, a niti jednom nismo uspjeli upisati onaj ishod koji će nam sada trebati – pobjedu. Tri puta je bilo neriješeno, dok je dva puta slavila Škotska. Ipak, ta statistika vjerojatno neće značiti ništa u idućem susretu jer zadnja utakmica ove dvije reprezentacije igrala se još 2013. godine, a spomenute kladionice kao bet365 još uvijek Hrvatsku gledaju kao blagog favorita. Ono što je ipak važno istaknuti je da će se utakmica igrati u utorak 22. lipnja s početkom u 21 sat, a mjesto odigravanja je Hampden Park u Glasgowu.


Izdvojeno

Reci što misliš!