Sport / Nogomet

pandemijski euro

Počinje Euro 2020, evo raspored utakmica Hrvatske i gdje ih možete gledati

Počinje Euro 2020, evo raspored utakmica Hrvatske i gdje ih možete gledati
Davor Javorovic/PIXSELL

HRT će na svom drugom programu prenositi živo sve utakmice Eura, dakle njih ukupno 51

Danas počinje odgođeni Euro 2020, kako mu je službeno ime i trajati će mjesec dana. Otvara se utakmicom 11. lipnja u Rimu, gdje se sastaju Turska i Italija.

Nikad manja euforija i zainteresiranost navijača za ovako veliko natjecvanje. Puno je razloga tome, a najveći je sigurno pandemija korone zbog koje je cijelo natjecanje lani bilo i odgođeno. I samo sustav natjecanja gdje će se igrati u različitim zemljama, svaka sa svojim korona pravilima, nemogućnost putovanja na utakmice, nisu baš pomogli popularizaciji Eura.

Hrvatska je u skupini D s Englezima, Škotima i Česima i svoje utakmcie igrat će u Londonu i Glasgowu.

Prva utakmica na rasporedu je u nedjelju 13. lipnja  na kultnom Wembleyju protiv domaćina Engleza. Početka je u 15 sati.

U petak 18. lipnja Hrvatska igra u Glasgowu protiv Češke od 18 sati, dok posljednju utakmicu u skupini D Vatreni igraju protiv Škotske 22. lipnja također u Glasgowu od 21 sat.

Ako prođemo dalje kao prvi idemo na drugoga iz skupine F (Njemačka, Portugal, Francuska...), a kao drugi na drugogiz skupine E (Španjolska, Poljska, Švedska...). Treći iz naše skupine (ako bude među najbolja četiri treća) ide na nekog pobjednika skupina B, C, ili E.

U slučaju osvajanja prvog mjesta Hrvatska bi u osmini finala ponovo igrala u Londonu, druga pozicija donosi put u Kopenhagen, a ako bi prošla dalje s trećeg mjesta Hrvatska bi igrala u Budimpešti, Sevilli ili Glasgowu.

Gdje gledati utakmice?

HRT će na svom drugom programu prenositi živo sve utakmice Eura, dakle njih ukupno 51.  Uz sve to svake večeri gledatelji će moći pratiti studijsku emisiju pod nazivom EUROPEO koja će gledateljima pokušati prenijeti sve događaje toga dana na EURU kroz reportaže, analize i javljanja uživo.

Što se tiče organiziranog masovnog gledanja na trgovima toga ove godine neće biti, ali vsigurno će kafići organizirati gledanje na svojim terasama. Još se čeka odluka hoće li stožer dopustiti ugostiteljima duže radno vrijeme tijekom prvenstva.

Euro 2020 održat će se, inače, u 11 gradova u 11 zemalja: Amsterdam (Nizozemska), Baku (Azerbajdžan), Budimpešta (Mađarska), Bukurešt (Rumunjska), Glasgow (Škotska), Kopenhagen )Danska), London (Engleska), München (Njemačka), Rim (Italija), Sankt-Peterburg (Rusija), Sevilla (Španjolska).

Izdvojeno


Reci što misliš!