Sport / Nogomet

raketa kleinheislera

Osijek siguran protiv Lokomotive za novi rekord

Osijek siguran protiv Lokomotive za novi rekord
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka gostovali su u Zagrebu protiv Lokomotive i slavi s 2:0

Želio je Nenad Bjelicu protiv Lokomotive na zadnjem gostovanju ove sezone i do nje je i došao. Pobjedom je Osijek došao do novog rekorda s najviše, deset, pobjeda na gostovanjima u jednoj sezoni.

Lokomotiva je bolje otvorila utakmicu s dvije prigode pred Ivušićem, ali je prvo Kačavenda prebacio gol kad je izbio sam ispred Ivušića, a onda je Šimić gađao gredu nakon nabacivanja Marića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 14. minuti vidjeli smo na djelu VAR. Zabio je gol Mihael Žaper, ali je provjera pokazala kako je bio u malom zaleđu pa mu je drugo kolo zaredom poništen zgoditak.

Pokušavali su kasnije i Kleinheisler te Santini, a najbliže je bio Jurčević nakon lukavog udarca iz kosa koji Santini izbacuje ispod grede.

U drugom dijelu Osijek je u 59. minuti stigao u vodstvo. Povukao je loptu Laslo Kleinheisler i onda odapeo s dvadesetak metara pravu raketu prema golu domaćina. Sjajan je to pogodak veznjaka Osijeka bio.

Odmah u sljedećem napadu vatreno je bilo pred golom Ivušića. Kačevenda je sam izbio pred njega, gađao, ali Ivušić je to malo dodirnuo i skrenuo pokraj gola. U toj akciji ozlijedio se i Silva koji se uhvatio za zadnju ložu i napustio odmah igru.

Novu prigodu da podeblja svoj konto golova imao je i Ramon Mierez kad ga je Lešković povukao, a VAR pokazao kako je to najstroža kazna. Pucao je Mierez u svom stilu, ali je ponovo bio neprecizan. Kritičari su se odmah našalili kako bi bilo najbolje kad bi i penale pucao glavom s obzirom da mu je to četvrti promašeni zaredom.

Konačno zaključenje vidjeli smo u završnici utakmice kad je Kleinheisler lijepo ubacio na glavu Bohara, a ovaj mirno pogodio drugi kut Santinia za konačnih 2:0.

Osijek je tako malo vratio Lokomotivi za prošlogodišnji gubitak Lige prvaka u posljednjem kolu. Lokomotivi slijedi grčevita borba za ostanak u posljednjem kolu u kojem će u Osijeku gostovati još jedna ekipa koja se bori za prvoligaški život - Istra.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!