Sport / Nogomet

santini, mierez i gyurco

Tri komada za rekordan broj pobjeda Osijeka u jednoj sezoni

Tri komada za rekordan broj pobjeda Osijeka u jednoj sezoni
Davor Javorovic/PIXSELL

Sigurnu pobjedu ostvario je Osijek u susretu protiv Šibenika

Momčad Nenada Bjelice ostvarila je sve ono što je on priželjkivao uoči samog susreta protiv Šibenika. Osijek je stigao do rekordne 21 pobjede u jednoj sezoni, Ramom Mierez zabio je novi pogodak, a Ivica Ivušić još je jednom sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Utakmica u kojoj nije bilo posebnog rezultatskog naboja jer je Šibenik osigurao ostanak, a Osijek drugu poziciju, bila je jednosmjerna od samog početka. Osijek je napadao, a Šibenik je čekao svoje prigode iz kontra napada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredinom prvog dijela nakon udarca iz kuta zabio je i Žaper, ali je sudac poništio zgoditak jer je prilikom udarca Mierez smetao golmanu gostiju. Osim poništenog pogotka, domaći su imali lijepe prigode preko Pilja, atraktivnog pokušaja Kleinheislera pa i vratnice Jurčevića, a mogao je Labrovića iznenaditi i Silva.

Sve promašaje Osijek na naplatio u drugom dijelu. Prvo su pokušavali Silva i Mierez bez uspjeha, a onda je šansu za novi zgoditak na svom kontu Argentinac dobio i iz najstrože kazne. Bilić je srušio Santinia, Mierez je rastavio Labrovića, ali lopta pogađa vratnicu.

Srećom po Osijek, vodstvo je stiglo brzo jer je Kleinheisler lijepo poslužio Sanitia koji okreće svog čuvara i snažno zabija loptu u mrežu. Povisio je Osijek vodstvo u 73. minuti kad Bohar nesebično poslužuje Miereza, a ovaj zabija svoj 22. gol u sezoni.

U samoj završnici, lijepo je loptu primio Dion Drena Beljo, okrenuo se licem prema golu pa poslužio Adama Gyurca koji vrhom kopačke zabija za 3:0.

Nova je to pobjeda Osijeka koji ima za odigrati još dva kola prije zasluženog odmora nakon duge i naporne sezone.


Izdvojeno

Reci što misliš!