Sport / Nogomet

trener osijeka otvoreno

Bjelica o HR nogometu: "Ako je najveći problem hrvatskog nogometa to što Bjelica psuje, onda sada to svi znaju i meni je malo lakše"

Bjelica o HR nogometu:
Davor Javorovic/PIXSELL

Nenad Bjelica najavio je prvenstveni susret protiv Varaždina, ali se osvrnuo i na napade koji stižu na njega proteklih dana

Bijelo-plavi u nedjelju mogu zagrliti povijest. Pobjeda protiv Varaždina momčadi Nenada Bjelice i matematički osigurava drugo mjesto, što je najbolji prvenstveni rezultat Osijeka i sasvim dovoljan razlog da motiv Škorića, Žapera, Bočkaja, Miereza i društva bude itekako izražen.

"Stanje u svlačionici je dobro, svi igrači su na raspolaganju. Još uvijek nam nedostaju Ndockyt, Grezda, Topčagić, Caro, Miloš i Brlek, ali svi ostali dobro treniraju, dobro su raspoloženi nakon napornog tjedna u kojem smo imali tri derbija. Osjeti se fizički napor i umor, no sada su već u dobrom stanju, vjerujem da će u nedjelju biti u pravoj formi da pošaljemo svoje najbolje lice", rekao je Bjelica, a onda je odgovorio na brojna pitanja novinara i otvorio dušu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rekao sam da sam mislio da neće biti igrica, rekao sam da vjerujem u sustav u sve što se treba događati, međutim tako je kako je, moramo to prihvatiti. Vi ste novinari i imate svoj novinarski kodeks. Mi smo klupa i znamo što je klupski kodeks, što se priča, a što se ne priča. Ovo neka ide na čast onima koji su to objavili. Ja samo mogu reći da u nijednom trenutku nisam demantirao ono što sam rekao. Stojim iza svojih riječi, samo mi je žao zbog psovki. Ali one se govore u afektu. Ali ako je najveći problem hrvatskog nogometa to što Bjelica psuje, onda sada to svi znaju i meni je malo lakše. Ali još je Bjelica napravio par dobrih stvari u hrvatskom nogometu, pa bi se možda moglo i o tome pričati. Ali kažem, stojim iza svake riječi. Razgovarao sam o tome s gospodinom Damirom Miškovićem, izrazio mu svoje nezadovoljstvo stvarima koje su se događale u zadnja četiri mjeseca. Ali sadržaj tog razgovora ostaje između dva muškarca, između dva čovjeka koji su sjajno surađivali u prošlosti sve dok nismo postali konkurentni, sve dok nismo postali bolji. Tako da sve što sam mu rekao rekao sam mu u lice, ne preko novina. No ružno je da se iz njihovih redova mene cinka. Jer ako se krene cinkati, znamo tko će izvući deblji kraj", emotivno je rekao Bjelica.

Progovorio je i o odnosu s Zdravkom Mamićem i kako tek danas shvaća neke njegove riječi iz razdoblja dok je bio trener Dinama.

"Bio sam dvije godine u sustavu Dinama i osvojio dvije suverene titule bez ikakvih posudbi i mrlje. I sad kad se sjetim pitanja Zdravka Mamića koji me jedno sto puta to pitao: 'Pa Nenade jel ti nešto treba?' Ma ne treba mi ništa. Ali ljubavi jel ti treba išta? Ma ne treba Zdravko, sve je pod kontrolom. Vidiš da je 20 bodova prednosti. Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi ništa nije trebalo. Sad vidim što se radi i kako se radi, ali svakome ide na njegovu čast", rekao je Bjelica.

Posebno se osvrnuo na neregularnost prvenstva s obzirom da u svim klubovima osim u Hajduku i Osijeku Dinamo ima po najmanje jednog igrača na posudbi dok u Rijeci ima njih čak četiri. Istovremeno, Osijek ima svega dva igrača na posudbama u Istri i Šibeniku.

Na kraju se dotaknuo i susreta s Varaždinom koji se bori za goli život.

"Odgovorni smo prvenstveno zbog samih sebe. Kakva je situacija na tablici kod nekoga nama je potpuno svejedno. Želimo uvijek pobijediti, tako će biti u preostalih pet utakmica. Očekujem da igrači pokažu maksimalnu ozbiljnost, ako budemo igrali kako smo trenirali ovaj tjedan onda sam uvjeren da ćemo u nedjelju doći do nove pobjede", zaključio je Bjelica.

Izdvojeno


Reci što misliš!