Sport / Nogomet

utrka se nastavlja

U derbiju dostojnom borbe za prvaka Osijeku i Dinamu po bod

U derbiju dostojnom borbe za prvaka Osijeku i Dinamu po bod
Davor Javorovic/PIXSELL

Ljubitelji nogometa vidjeli su najbolje od HNL ove sezone

Susret Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu dugo se očekivao. Utakmica je to koja je mogla gotovo pa odrediti prvaka, ali nakon nje stanje je ostalo ne promijenjeno pa se utrka nastavlja. 

Dinamo je krenuo snažno u susret, činilo se kako su htjeli rano riješiti utakmicu i tako umiriti ambicije Osijeka. Majer, Petković i Ademi bili su enigma za obranu Osijeka u čestim izmjenama mjesta, a Dinamo je sve naplatio kad je Ivanušec prošao po desnoj strani i ubacio jednu svijeću na drugu vratnicu. Lopta na koncu dolazi do Majera koji ju nekako gura u mrežu kraj Škorića u 5. minuti susreta. 

bez pobjednika u derbiju Bjelica: "Živi smo. Na nama je da pobjeđujemo i čekamo da se poskliznu!"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već u 14. minuti mogao je susret i biti zaključen da VAR nije poništio odluku suca Zebeca kad je u dvoboju Škorića i Majera potonji pao. Nakon pregleda snimke pokazalo se kako je Škorić prvo izbio loptu pa je osim penala poništen i žuti karton Škorića.

Nakon toga Osijek se malo oslobodio, a cijelo vrijeme igralo se run and gun igru na obje strane i vidjeli smo najbolju HNL utakmicu ove sezone.

Odmah početkom nastavka mogao je Osijek i do izjednačenja. Stisnuli su snažno Dinamo i nisu mu dali kombinatoriku iz prvog dijela. Pritisnuo je Osijek po desnoj strani, a ulaskom Silve ubacivanja su postala znatno opasnija. Jedno njegovo ubacivanje Mierez je dohvatio glavom, ali je Livaković sjajno intervenirao.

Ipak, nekoliko minuta kasnije stiže i gol. Brzo je odigrao Osijek po lijevoj strani, precizno je ubacio Laslo Kleinheisler na glavu Ercega i to je izjednačenje.

Nakon toga Osijek je još jače pritisnuo, i pokušavao, ali se do kraja rezultat do kraja nije mijenjao.

Ostalo je tako neriješeno pa je razmak na tablici ostao dva boda uz susret manje na kontu Dinama. Do kraja prvenstva ima još dovoljno vremena da se sve promijeni iako će Osijek sad biti nešto teže. Već u nedjelju stiže i m novi veliki izazov na Rujevici u susretu u kojem nema mjesta kalkulacijama.

Sjajan je tako nogomet viđen danas u Gradskom vrtu i prava je šteta što se nije igrao pred navijačima koji bi sigurno zapljeskali Osijeku na bespoštednoj borbi za svaku loptu u borbi za prvaka Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!