Sport / Nogomet

vrijedna pobjeda

Nebeski skok Miereza za pobjedu na Poljudu nad Hajdukom

Nebeski skok Miereza za pobjedu na Poljudu nad Hajdukom
Miroslav Lelas/Pixsell

Osijek je pokazao nadmoć nad Hajdukom i slavio u prvom od tri derbija koje ima u nizu

Zaorilo se na Poljudu "Ja te volim Osječe" iako na stadionu nije bilo navijača. Slavio je Osijek nad Hajdukom golom nebeskog skakača Ramona Miereza.

Kako smo i najavili, nije to bila utakmica u kojoj se umiralo u ljepoti, ali je Osijek odradio veliki posao u veznoj liniji i napadu i pokazao snagu nad Hajdukom čija je vezna linija bila potpuno nevidljiva. Ostavili su Osječani domaćine gotovo bez udarca, ali i bez iti jedne prave prigode u cijelom susretu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mogao je Osijek sve riješiti već u prvom dijelu da je u nekoliko dobrih prigoda bilo malo više preciznosti Bočkaja i Miereza no bez obzira na te promašene prigode znatno je bolji Osijek bio na terenu u tom periodu igre.

Do jedinog gola stigao je Osijek početkom nastavka kad je Jugović ubacio odličnu loptu na glavu Miereza koji visoko skače i zabija kraj nemoćnog Kalinića svoj dvadeseti gol u HNL-u ove sezone i čak deveti glavom.

Ubrzo nakon toga mogao je Bohar i povećati vodstvo, ali je njegov lukav udarac glavom Kalinić nekako uspio izbaciti u korner.

Osijek je nakon toga mudro pritiskao zadnju liniju Hajduka i nije im dao disati. Posebno se u tjeranju svojih igrača iskazao Nino Bule koji je danas pokazao kako se treba ponašati profesionalac. Dao je Nino svoju dušu u svoju susret za svoju današnju ekipu i to pokazuje koliko je kvalitetan stožer Nenada Bjelice.

Do kraja trener domaćina pokušao je povlačenjem Livaje na poziciju središnjeg veznog igrača doći do nečeg više od minimalnog poraza, ali je Bjelica danas sjajno neutralizirao najopasnijeg igrača domaćina.

Pred sam kraj zbog dva oštra starta pocrvenio je Fossati pa je Osijek mirno priveo susret kraju. Mogli su i povećati vodstvo, ali u kontri Kalinić brani udarac Ercega.

Osijek već u srijedu igra možda i najveću utakmicu u posljednjih 20 godina kad na Gradski vrt stiže Dinamo i bit će to prava borba za titulu pred nažalost praznim tribinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!