Sport / Nogomet

važan dvoboj za obje momčadi

Osijek na Poljud ne ide po umjetnički dojam već po bodove

Osijek na Poljud ne ide po umjetnički dojam već po bodove
Milan Šabić/Pixell

I prije početka utakmice je neupitno da će i ovaj ogled Hajduka i Osijeka biti zanimljiv i uzbudljiv

Uvijek je za sve prvoligaše, pa tako i za našu momčad, izazovno gostovati na Poljudu. Unatoč tomu što nema navijača na tribinama, svakomu je uvijek motiv slaviti u Hajdukovom domu jer to ima posebnu draž s obzirom i na tradiciju i rejting suparnika, bez obzira kako stoji na prvenstvenoj ljestvici. Drugim riječima, Splićane se respektira i nitko se u osječkim redovima zasigurno ne „bahati“ prije puta u Dalmaciju. Naravno da to ne znači da smo manje odlučni i ambiciozni, takav stav u Gradskom vrtu više ne postoji.

"Idemo svakome u goste s jednakom željom, nastojeći ostvariti isti cilj – biti uspješniji od protivnika. S takvim motivom putujemo i u Split, ipak znajući da će sigurno biti teže doći do pobjede nego u ogledima s momčadima iz donjeg dijela ljestvice", kažu u NK Osijeku uoči susreta večeras nešto iza 20 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bjelica nije bio zadovoljan kako je njegov napada funcionirao u posljednjoj utakmici. Očekivala su se ubacivanja na Miereza i Santinija, ali dvojac u vršu napada nije ih dočekao pa i sam trener najavljuje promjene: "S Hajdukom nas očekuje potpuno drugačija utakmica pa je moguće da ćemo napraviti neke promjene. Imamo Ercega, Bohara, Santinija, Miereza, na toj poziciji možemo koristiti i Gyurcsa, to je pet dobrih napadača za dvije pozicije."

Osijek je i dalje u borbi za najviši plasman dok Hajduk ganja Europu u borbi s Goricom i Rijekom pa će obje momčadi morati prije svega gledati na sebe ako žele slaviti u borbi za svoje ciljeve.

"Pokušat ćemo s našom igrom, kao i uvijek. Nećemo se pretjerano prilagođavati suparniku iako je Hajduk moćan, dobar, u formi… Stabilizirali su se i rezultatski i igrački, s Fossatijem, Kačaniklićem i Livajom izgledaju potpuno drugačije, opasnije i stabilnije. To sve imamo u glavi i vjerujem da ćemo u tom izazovu protiv Hajduka biti bolji od njih", dodaje Bjelica i posebno ističe Livaju kao pravu opasnost Splićana.

Susret je najavio i veznjak bijelo-plavih Laslo Kleinheisler koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi pa se i večeras očekuje njegov značajan doprinos.

"Dobro treniramo, fokusirani smo na ono što želimo napraviti na terenu i vjerujemo da smo u stanju biti uspješni u završnom dijelu sezone. Ne možeš baš uvijek pobijediti, to je normalno, ali se uvijek možeš potruditi da budeš bolji od protivnika", rekao je Kleinheisler.

Očekuje nas zasigurno napeta utakmica u kojoj se vjerovatno neće umirati u ljepoti već u borbi za važne bodove za obje ekipe.


Izdvojeno

Reci što misliš!