Sport / Nogomet

loš dan bijelo-plavih

Osijeku bod nakon dvostrukog vraćanja iz negativnog rezultata

Osijeku bod nakon dvostrukog vraćanja iz negativnog rezultata
Matija Habljak/Pixsell

Osijek nije uspio doći do nove pobjede u borbi za titulu

Nogometaši Osijeka ušli su u posljednji krug međusobnih utakmica u HNL s izraženom ambicijom slaviti u Koprivnici, ali su zahvaljujući lošem danu cijele ekipe na kraju došli samo do boda.

Bjelica je u uvodu utakmice upozoravao na Koprivničane, a na terenu se to pokazalo opravdano jer je Slaven bio opasniji protivnik u većem dijelu utakmice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nervozno je Osijek ušao u susret s previše tehničkih pogrešaka koje su onda rezultirale prekršajima ili nedorečenim pokušajima u fazi napada.

Slaven Belupo je do prvog vodstva u susretu stigao u 36. minuti kad se Bogojević sjurio po desnoj strani pa onda odmjerenim udarcem pucao u suprotni kut gola Ivušića, a lopta se od stativu odbijala u gol.

Izjednačio je Osijek u samoj završnici prvog dijela nakon solo akcije Žapera koji fino rola obranu domaćina, a onda suprotnom nogom zabija pored Filipovića.

U drugi dio ušao je Osijek nešto ambicioznije, ali je jedna kontra Krstanovića i Knolla urodila plodom za novo vodstvo. Krstanović je spustio loptu za Nijemca koji utrčava i posprema loptu pokraj zaspale obrane gostiju. Sličnu akciju vidjeli smo i nešto kasnije, ali ovoga puta je Ivušić uspio obraniti pokušaj Knolla.

Novo izjednačenje stiglo u 71. minuti nakon nove solo akcije igrača Osijeka. Laslo Kleinheisler provozao je obranu domaćih u jednom slalomu i onda neobranjivo pucao za 2:2.

Do kraja nažalost nismo vidjeli pravi pritisak Osijeka prema golu Filipovića pa se rezultat nije mijenjao.

Ovim neriješenim rezultatom Osijek je zasjeo na prvo mjesto tablice, ali uz dvije utakmice više od Dinama koji tek treba odigrati protiv Lokomotive redovno i zaostalo kolo protiv Hajduka na čije noge Osijek ide u sljedećem kolu. Utrka za prvaka se nastavlja, ali je momčad Nenada Bjelice danas ostala bez važnih bodova u toj borbi.


Izdvojeno

Reci što misliš!