Sport / Nogomet

nastaviti s pobjedama

Foto finiš: Osijek posljednji krug HNL-a otvara protiv Slaven Belupa

Foto finiš: Osijek posljednji krug HNL-a otvara protiv Slaven Belupa
Davor Javorovic/PIXSELL

U posljednje tri utakmice mreža Ivušića ostala je netaknuta, a Osijek ima gol razliku 7:0 i želi nastaviti u tom stilu

Utakmicama 28. kola HT Prva liga ulazi u svoju posljednju četvrtinu koja za nogometaše Osijeka kreće na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici gdje će u nedjelju od 15 sati biti gosti Slaven Belupa. S nizom od tri uzastopne pobjede u kojima je mreža Ivice Ivušića, kao i mnogo puta ove sezone, ostala čista, momčad Nenada Bjelice kreće u završni sprint koji bi, sve to sugerira, mogao završiti najboljim rezultatom u klupskoj povijesti.

"Stanje je takvo da na treningu imamo 22 igrača koji su spremni za utakmicu. Vjerujem da će tako ostati do nedjelje i da će završni trening dobro proći. Dobro smo radili ovaj tjedan, odmorili se nakon pobjede u zadnjoj utakmici i krenuli u pripreme za novi izazov. Slaven Belupo je suparnik koji je uvijek izazov za nas i koji je na svom terenu nezgodan. Nadamo se novoj pobjedi i dat ćemo sve da se to ostvari", rekao je Bjelica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je posljednje tri utakmice odradio s razlikom golova 7:0 što je smjer kojim svi u Bijelo-plavoj svlačionici žele nastaviti.

"Svaka utakmica je teška, ali kada ulaziš u utakmicu na način na koji smo mi ušli u zadnje utakmice, pogotovo protiv suparnika iz donjeg dijela tablice, onda je vrlo izvjesno da ćemo ih dobiti. Može uvijek otići u drugom smjeru, ali naš pristup je najvažniji i zbog toga imam fokus na svoju momčad i apeliram na ispunjavanje zadataka na terenu. Na zadnje tri utakmice smo bili malo uvjerljiviji što se tiče rezultata, ali nije baš da se nismo tresli do kraja jer smo i protiv Lokomotive i Istre 1961 pred kraj postigli drugi pogodak. Te naše pobjede su bile zaslužene i samo moramo tako nastaviti. Volimo igrati lijepo i atraktivno, ali u ovom trenutku kada pritisci na momčad postaju sve veći i veći najvažnije je pobjeđivati", pragmatičan je trener Osijeka.

Osvrnuo se Bjelica i na momčad koja mu stvara slatke brige kada je riječ o odabiru početne postave jer sa svakom utakmicom neki novi igrač iskoči u prvi plan.

"Ne držim se toga da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja već razmišljam o svojoj momčadi, suparniku, idućim utakmicama, formi svojih igrača, njihovom umoru… Sve uzimam u obzir kada se odlučujem za početnu postavu odnosno 20 igrača koji su u kadru. Možda će opet biti poneka promjena, imam još neke dileme na jednoj ili dvije pozicije", kao i uvijek zagonetan je oko sastava Bjelica koji je u prošlom kolu iznenadio s Damjanom Boharom iza dva napadača.

Svjestan je Bjelica da će se nešto pitati i suparnika budući da je Slaven Belupo nezgodna momčad koja će na svom travnjaku pokušati oplemeniti bod s Poljuda.

"Slaven Belupo je kompaktna momčad s prepoznatljivim stilom. Malo su mijenjali kroz sezonu, igraju uglavnom u 3-5-2. Vidjet ćemo hoće li zadržati taj sustav jer kao i mi imaju nešto ozlijeđenih i kartoniranih igrača. Očekuje nas težak izazov, ali nadam se našoj pobjedi i da će naši igrači biti bolji od njihovih", zaključio je Nenad Bjelica.

Osijek sigurno otkupljuje Miereza

"Vjerujemo da će biti najbolji strijelac. Podređuje se momčadi, pravi je momčadski igrač. Samo netko tko se dobro osjeća ovdje, može tako igrati. Mi smo već odlučili i trebamo staviti točku na i. Čekam predsjednika da dođe i da to sredinom svibnja postane službeno. Puno je to novca, ali on to zaslužuje. A sad, koliko će ostati, vidjet ćemo. Puno je zainteresiranih i treba cijeniti što je poslije Messija drugi najbolji argentinski strijelac u ligama", rekao je Bjelica o igraču koji je zaslužan za čak 19 pogodaka Osijeka ove sezone, a njegov učinak je lokomotiva koja drži Osijek na visokoj poziciji.


Izdvojeno

Reci što misliš!