Sport / Nogomet

osijek bi mogao profitirati

Osijek čeka novi kiks Dinama i sanja o tituli

Osijek čeka novi kiks Dinama i sanja o tituli
Davor Javorović/Pixell

Dinamove utakmice u Europi su šansa za Osijek

Cijele sezone s nestrpljenjem i neizvjesnošću pratimo vrh tablice Prve hrvatske nogometne lige i možemo slobodno reći kako ona dugo nije bila ovako zanimljiva u trenutnoj fazi u kojoj se nalazi. Osijek i Dinamo poravnati su po broju bodova, s time da Osijek ima utakmicu više, ali do kraja sezone ova dva kluba moraju odigrati još jedan međusobni susret koji će biti u Gradskom vrtu. Mnogi su stručnjaci  istaknuli, a nakon zadnje Dinamove utakmice postalo je i jasno, najveća prilika Osijeka dolazi u ovom periodu od dva tjedna u kojem će Dinamo igrati u Europi.

Dinamo u četvrtfinalu Europske lige

Kao što znamo, nogometnim svijetom je odjeknula vijest kada je Dinamo iz Europske lige izbacio engleski Tottenham i to nakon poraza od 2-0 u Londonu. Zagrebačka je ekipa tako osigurala četvrtfinale tog natjecanja što je definitivno jedan od najvećih uspjeha u njihovoj povijesti. Za protivnika će sada imati španjolski Villarreal i nitko ne može garantirati da Dinamo neće proći i tu prepreku. Također, samom činjenicom da se Dinamo sada aktivno nalazi u tri natjecanja, imaju velik broj utakmica u relativno kratkom vremenskom periodu i od toga bi najviše mogao profitirati upravo Osijek.

Efekti krcatog rasporeda vidjeli se za vikend

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu je Dinamo gostovao kod Šibenika u jednoj utakmici u kojoj je bio poprilično velik favorit prema procjenama koje postavljaju razne kladionice. Međutim, kao što smo to već bezbroj puta vidjeli u nogometu, bilo je očigledno da je Dinamo mislima već bio u ogledu s Villarrealom te je Šibenik došao do iznenađujućeg rezultata 1-1 i vrlo važnog boda budući da se nalazi u donjem dijelu tablice gdje svi žele izbjeći ispadanje. Sljedeća utakmica Dinama je upravo ta protiv Villarreala, a prije putovanja na uzvrat koji je samo tjedan dana kasnije, morat će odigrati još jednu utakmicu domaćeg prvenstva protiv Lokomotive. Lokomotiva se grčevito bori za ostanak u ligi, no nije nemoguće da Dinamo u toj utakmici odmara svoje ključne igrače i još jednom ne ostvari pobjedu.

Osijek će pažljivo promatrati te utakmice

Kao što smo rekli, nakon eventualnog kiksa Dinama, najviše bi profitirao Osijek. No, kako bi maksimalno iskoristio te moguće prilike koje će se pojaviti, potrebno je i da Bijelo-plavi nastavi pobjeđivati jer u suprotnom bi sve bilo uzalud. Osijeku u iduće dvije utakmice slijede dva poprilično neugodna gostovanja, a ona su u Koprivnici kod Slaven Belupa te u Splitu kod Hajduka. Bit će to zaista jaka dva testa pred vrlo vjerojatno najvažniju utakmicu sezone koja slijedi nakon njih.

Osijek – Dinamo

Osijek i Dinamo svoje bi snage trebali odmjeriti 21. travnja, a ta bi nam utakmica mogla dati i rješenje utrke za prvaka, iako nakon nje do kraja sezone ostaje još velikih šest kola. To će biti ukupno četvrta međusobna utakmica između ove dvije ekipe u tekućoj sezoni, a u prethodne tri, dvaput je uspješniji bio Dinamo. Zagrebački je klub dva puta slavio na svom stadionu rezultatima 4-1 i 1-0, dok je Osijek uspio upisati jednu pobjedu u Gradskom vrtu rezultatom 2-0. Nadamo se da bi još jednom mogao ponoviti sličan uspjeh.


Izdvojeno

Reci što misliš!