Sport / Nogomet

bez stresa

Osijek slavio u vjetrovitoj Puli golovima Miereza i Ercega

Osijek slavio u vjetrovitoj Puli golovima Miereza i Ercega
Srećko Niketić/Pixsell

Osijek je i nakon reprezentativne pauze nastavio s pobjedama, a ovoga puta slavili su u Puli protiv Istre

Snažan vjetar koje je puhao u Puli bio je saveznik momčadi koje su napadale uz njega, a Osijek je imao sreće pa je u susret krenuo uz njegovu pomoć.

Od prve minute Osijek je zagospodario terenom i pritiskao Istru, a samo zahvaljujući sjajnim obranama vratara Lučića prvo poluvrijeme nije okrunio s više pogodaka u mreži domaćina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvu prigodu vidjeli smo u 14. minuti kad je pokušao Santini malo izvan 16 metara, ali njegov udarac za malo odlazi pokraj gola. Odmah u 17. minuti i prva velika obrana Lučića. Danas odlični Bohar ubacio je iz slobodog udarca, Mierez puca glavom, ali Lučić sjajno brani.

Do vodstva je Osijek stigao u 30. minuti. Bočkaj je proigrao Santinija koji je loptu produžio za Žapera na desnoj strani, a ovaj je asistirao neumoljivom Mierezu. Argentinac je sa 7 metara matirao Lučića. Bio je to već 18-ti pogodak Argentinca koji je u prošlom kolu postao napadač s najviše postignutih golova glavom u jednoj sezoni HNL.

Već u sljedećoj minuti mogao je Osijek i povećati vodstvo. Bohar je idealno "proturio" loptu prema Santiniju koji je sam ispred pulskog vratara. Pucao je vanjskom "felšom", no Lučić ga je onemogućio u postizanju pogotka. Šteta, bio je to "zicer" za Osječane. 

Do kraja poluvremena Osijek je imao još nekoliko prigoda i to preko Santinia pa i Žapera, ali je obrana domaćih uspjela otkloniti te opasnosti. U zadnjim minutama poluvremena još je jednom pokušao i Mierez. Bočkaj se našao u ulozi asistenta, naš je napadač odlično pucao glavom u lijevi kut, a Lučić fantastičnom obranom spriječio pogodak. 

U drugom dijelu Istra je preuzela blagu inicijativu i pokušala iskoristiti vjetar, ali osim sporadičnih napada, nismo vidjeli puno pravih opasnosti ispred Ivušića.

Najopasniji je bio Japanac Hara i to u 56. minuti, ali golman Osijeka ulazi u njegov udarac i otklanja opasnost.

Osijek nije puno prijetio u drugom dijelu, a na dijelu igrača vidio se i umor što uslijed reprezentativnih obaveza, a što zbog mini ciklusa priprema za završnicu sezone. 

Konačno razriješenje pobjednika vidjeli smo u 88. minuti kad neumorni Mierez vuče jednu loptu, dodaje na suprotnu stranu za Bočkaja koji ju prosljeđuje do Ercega, a ovaj krasno pogađa suprotni kut za 0:2.

Ovom utakmicom momčad Nenada Bjelice krenula je u ciklus gostovanja pa tako u sljedećem kolu putuju u Koprivnicu, a nakon toga i u Split.

Puše tako Osijek i dalje za vratom Dinamom i utrka za prvaka bit će zanimljiva do posljednjeg kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!