Sport / Nogomet

bjelica najavio susret

Nastavlja se HNL, Osijeku je najvažnije nastaviti pobjeđivati

Nastavlja se HNL, Osijeku je najvažnije nastaviti pobjeđivati
Srećko Niketić/Pixell

Nogometaši Osijeka u subotu 3. travnja od 15 sati gostuju kod Istre 1961 protiv koje će Bijelo-plavi zaključiti treći prvenstveni krug i tražiti treću ovosezonsku pobjedu u ogledima ove dvije momčadi

Nenad Bjelica iskoristio je reprezentativnu stanku za osvježiti momčad, a najvažnija vijest je da se svi reprezentativci sa svojih akcija vraćaju zdravi. Damjan Bohar i Mario Jurčević su već u četvrtak trenirali s momčadi, Mihael Žaper će suigrače dočekati u Rovinju, dok se Laszlo Kleinheisler u Osijek vraća u poslijepodnevnim satima.

"Prvi tjedan smo radili na regeneraciji i održavanju fizičke snage, u drugom smo se posvetili fizičkom dijelu, ali i poboljšavanju svih elemenata nogometne igre. Imali smo na raspolaganju 15 igrača i tri vratara, trenirao je i Vedran Jugović koji je spreman za utakmicu, dok oporavak Danijela Lončara ide na zadovoljavajući način i vjerujemo da bi protiv Slaven Belupa mogao biti na raspolaganju. Vjerujem u dobru utakmicu u Puli i našu pobjedu", rekao je Bjelica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bijelo-plavi odlaze u Pulu na krilima dvije uzastopne pobjede protiv Šibenika i Lokomotive.

"Rezultatski možemo biti zadovoljni, a u igri se može napraviti nešto bolje i nešto više. Ja sam trener koji se drži one da je nekada manje više. Držim da ne treba opterećivati momčad s nekim novim zadacima, već smatram da treba osvježavati ono što radimo dobro i uvijek uvoditi jedan detalj više. Kroz vrijeme ćemo doći do toga da ćemo igrati kvalitetniji nogomet i biti uspješni. U ovom trenutku je najvažnije pobjeđivati i nadam se da ćemo u Puli biti uspješni kao što smo bili na zadnjem gostovanju u Šibeniku", dodao je trener Osijeka.

Zadatak na Aldu Drosini neće biti nimalo lak budući da su Puljani na zadnje četiri prvenstvene utakmice osvojili čak 10 od 12 mogućih bodova.

"Istra 1961 je respektabilna momčad s mladim trenerom Danijelom Jumićem koji ih je pokrenuo. Vidi se poboljšanje u kvaliteti nogometa, energiji i rezultatima. Čeka nas veliki izazov, ali bez obzira na sve to vjerujem u momčad, našu snagu, naš duh i našu formu i da ćemo protiv Istre 1961 koja je u uzletu osvojiti tri boda." kaže Bjelica.

Bjelica očekuje zanimljivu završnicu

"Svaka utakmica je jednako važna, Prva HNL zanimljiva je jer se svi za nešto bore, četiri momčadi za opstanak, ostali za Europu ili za prvaka pa nakon dugo vremena imamo interesantno natjecanje. Do kraja će svih deset utakmica biti zahtjevno neovisno o suparniku, njegovoj formi ili poziciji na ljestvici. Svatko se bori za sebe, svaku utakmicu treba pobjeđivati i samo o tome razmišljamo", zaključio je trener.


Izdvojeno

Reci što misliš!