Sport / Nogomet

sigurna pobjeda

Laslo spektakularnim golom načeo, a Mierez dokrajčio Lokomotivu

Laslo spektakularnim golom načeo, a Mierez dokrajčio Lokomotivu
Davor Javorović/Pixell

Osijek i Lokomotiva nisu odigrali utakmicu za pamćenje u prvom dijelu, ali je Osijek još jednom stigao do sigurne pobjede

Osijek će ponovo najmanje dvije noći prenoćiti na prvom mjestu nakon nove, 18. pobjede u ovogodišnjem natjecanju HNL-a.

Prvo poluvrijeme neće ostati u pamćenju nogometnim sladokuscima, ali će ju svi zasigurno pamtiti po spektakularnom potezu mađarskog reprezentativca Lasla Kleinheislera. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan Santini je poslao vrlo upotrebljivu loptu na ivicu gostujućeg kaznenog prostora, a Kleinheisler pravim volejem lijevom nogom fantastično pogodio mrežu nemoćnog Krševana Santinija! Zasigurno, jedan je to od najljepših zgoditaka koje smo vidjeli na Gradskom vrtu proteklih sezona i prava je šteta što ga navijači nisu imali prigode vidjeti i uživo.

Bila je to i jedina prava prigoda u prvom dijelu na obje strane dok smo u drugom poluvremenu vidjeli znatno bolji nogomet.

Lokomotiva je krenula znatno ofenzivnije pa imala i sjajnu prigodu kad je mladi Roko Šimić testirao Ivicu Ivušića lijepim udacem, ali je vratar Osijeka bio na pravom mjestu i otklonio opasnost.

Još je nekoliko Lokomotiva lijepo stisnula zadnju liniju Osijeka, ali se onda još jednom ove sezone ukazao Petar Bočkaj svojim ubacivanjem na glavu Ramona Miereza i to je novi, 18-ti pogodak Argentinca i riješenje susreta. Prije toga je Bočkaj testirao dva puta svoje nišanske sprave iz slobodnog udarca, a prvi je poput žabice umalo prevario Krševana Santinia, dok je drugi otišao pokraj vratnice.

Nakon gola raspala se igra Lokomotive, a Osijek je osjetio krv i nasrnuo prema golu gostiju. Mogao je i morao Bohar bolje reagirati kad se našao sam ispred golmana, ali je loptu mirno plasirao u njegove ruke. Slično je i s prigodom Ercega koji nije ispratio Žapera na drugoj strani već je pokušao sam završiti udarcem jednu lijepu prigodu koju brani Santini. Odmah nakon toga mogao je i Žaper do gola, ali fantastično još jednom brani Santini pa je rezultat ne promijenjen.

Vratio se Osijek na pobjedničke staze bez puno stresa i dalje drži priključak na vrhu s Dinamom prije prvenstvene pauze nakon koje putuje u Istru gdje će tražiti novu pobjedu protiv zahuktalog domaćina.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!