Sport / Nogomet

osijek-lokomotiva petak u 18h

Bjelica uoči Lokomotive: ''Puno nas toga 'hrani' optimizmom''

Bjelica uoči Lokomotive: ''Puno nas toga 'hrani' optimizmom''
Davor Javorovic/PIXSELL

Šef stručnog stožera i uoči ogleda s Lokomotivom potencirao momčadski duh i pozitivnu energiju svojih igrača

Trener Osijeka Nenad Bjelica odradio konferenciju za novinare uoči predstojećeg dvoboja 26. kola HT Prve lige s Lokomotivom u Gradskom vrtu. Igrat će se u petak s početkom u 18 sati, a Bijelo-plavi kao i uvijek žele odigrati što bolje i – pobijediti.

"Atmosfera je odlična i vjerujem da spremni dočekujemo sutrašnjeg protivnika. Imamo malih problema s ozljedama Lončara, Škorića i Jugovića, vidjet ćemo tko će od njih biti u stanju nastupiti."

Toplaku čestitke, no računica je poznata

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagrepčani nam u goste dolaze s novim trenerom koji ima pregršt iskustva u spašavanju svojih momčadi od drugoligaškog ambisa.

"Čestitam kolegi Toplaku na novom poslu, imam s njim iznimno korektan odnos, to je trener koji je sigurno kapacitiran izvući Lokomotivu iz ove situacije. Naravno da mi imamo našu računicu, dati maksimum u nastojanju da osvojimo sva tri boda i ostanemo i dalje u borbi za sami vrh. Teško mi je procijeniti u kakvom će sustavu oni zaigrati, međutim, ne dobiva formacija utakmicu nego energija koju ćemo uložiti na terenu."

Odlična suradnja s predsjednikom Sakaljem!

Iz novinarskih redova došla je konstatacija da su i na utakmici u Šibeniku Santini i Cheberko potvrdili opravdanost svoga angažmana…

"Njih dvojica su stvarno pokazala da su velika pojačanja. Jako su se brzo adaptirali na momčad, no to moram isto reći i za Miloša i Brleka dok se nije ozlijedio. Mislim da smo apsolutno pogodili s njima. Moram istaknuti da mi je olakšan posao time što imam s predsjednikom odličnu komunikaciju, nitko mi se tu ne petlja, gospodin Sakalj daje mi jako puno slobode u odabiru, pa su onda i moje šanse da pogriješim u dovođenju igrača male. S njim, Čoharom, Kuleševićem i ostalima suradnja je izuzetna i jako sam sretan što mogu raditi u takvim uvjetima i s ovakvim ovlastima."

Lončaru posebna pohvala

Iako su nastup nekih prvotimaca pod upitnikom, Bjelica nije djelovao zabrinuto, a jednoga je od svojih izabranika naglašeno spomenuo:

"Navijač uvijek očekuje od igrača da pruži maksimum na terenu, a naši dečki to rade i kada nisu u najboljem stanju. Tu bih posebno pohvalio Lončara. Takvog momka imati u momčadi je vrhunski, presretan sam tu što je s nama i što pokazuje ovakve igre. S takvim ljudima možeš „ići u rat“, primjer je za sve druge, kako se jedan igrač treba boriti za boje svoga kluba."

S puno toga naš kormilar može biti zadovoljan kada je riječ o dosadašnjem dijelu državnog prvenstva. Nije to samo osvojeni broj bodova i plasman na ljestvici…

"Sretni smo zbog učinka i momčadskog i pojedinačnog. Mierez je prvi strijelac, Bočkaj najbolji asistent, Ivušić ima najviše utakmica s čistom mrežom, četiri-pet igrača nam je u momčadi prvenstva… To nas sve hrani optimizmom. I dosta toga govori o momčadskom duhu koji se pokazao i u Šibeniku. Samo se na takav način može doći do ostvarenja ciljeva."

„Znamo što nam pobjeda znači“

Tenzija za ogled s Lokomotivom nije ništa manja od one protiv suparnika iz gornjeg dijela ljestvice, naglašava Bjelica i dodaje:

"To kod nas ne postoji, uvijek smo fokusirani maksimalno, jako smo gladni uspjeha i pobjede. Znamo što nam ona znači, vrijednost bodova iz Šibenika bi bila i veća. Pamti se i zadnje kolo prošlog prvenstva kada je Lokomotiva Osijeku uzela san igranja u kvalifikacijama Lige prvaka. To je već samo po sebi dovoljan motiv da sutra na terenu pokažemo da smo bolji od njih."

Utakmica s Lokomotivom na rasporedu je u petak od 18 sati u Gradskom vrtu.

Izvor: nk-osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!