Sport / Nogomet

sigurna pobjeda

Udar groma ugasio struju na Šubićevcu, Osijek uraganski do pobjede u nastavku

Udar groma ugasio struju na Šubićevcu, Osijek uraganski do pobjede u nastavku
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osijek i Šibenik odigrali su susret u nenogometnim uvjetima na Šubićevcu

Nogometna infrastruktura, uz suđenje, jedna je od rak rana hrvatskog nogometa i to se danas još jednom pokazalo.

Stadioni bez krova, skrpani da zadovolje licenciranje, ostaci su nekih zaostalih vremena, a ušminkani stadionu Šibeniku za prošlogodišnje finale Kupa nije iznimka. Prvo poluvrijeme gotovo je onemogućila snažna kiša nošena vjetrom, a onda je u poluvremenu grom opalio u blizini stadiona i on je ostao u mraku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom poluvremenu gledali smo dobar Osijek koji je izašao s Santiniem i Mierezom u vrhu napada po prvi put ove sezone. 

Prvi je pak zaprijetio Šibenik preko Schildenfelda koji je lijepo, ali zamalo neprecizno pokušao glavom.

Ubrzo nakon toga prekrasnu dugačku loptu šalje Lončar, prima ju Laslo Kleinheisler koji vara svog čuvara i onda lijepo uz stativu pogađa za vodstvo 0:1 u 13. minuti. Nastavak poluvremena donio je pogoršanje vremenskih uvjeta koji su pogodovali Osijeku, a da je Mierez bolje uspio iskontrolirati nekoliko dugih lopti, mogao je Osijek i povećati svoje vodstvo. 

U 40. minuti još jedna, prava prigoda za Bijelo-plave! Kleinheisler je prošao po lijevoj strani, odlično odigrao povratnu loptu za Jugovića koji je "odapeo" iz punog trka, a Labrović vrlo lijepom paradom spriječio povećanje osječkog vodstva. Loptu je ispod grede uspio odbiti u korner. 

Posljednji trenuci poluvremena donijeli su i još jednu šansu Šibenika, ali je Ivušić loptu, koja nije išla u okvir gola, za svaki slučaj dodatno skrenuo u korner.Početak drugog poluvremena kasnio je gotovo sat vremena jer se čekao otklon kvara na sustavu rasvjete uslijed udara groma.

Nije to ohladilo Osječane koji su odmah na početku drugog poluvremena krenuli uraganski. Prvi i drugi napad završili su golovima.

Svoj 17. gol sezone prvo je upisao Ramon Mierez i to leđima. Ubacio je Bočkaj iz kuta, pucao je Cheberko, a lopta se odbija od leđa Miereza za povećanje vodstva.

Tek što se krenulo s centra stigao je novi korner. Ponovo je ubacio Bočkaj, ovoga puta na glavu Santinia i to je 0:3 u teškim uvjetima. Sigurni smo kako bi svi u tom trenutku bili najsretniji da je sudac Zebec odsvirao kraj susreta, ali moralo se ipak odigrati do kraja. Nastavili su pak Mierez, Santini, a poslije i Erceg, koji je ušao umjesto strijelca trećeg gola Osijeka, pritiskati zadnju liniju domaćih i nisu im dali da razviju igru prema naprijed u trenucima kad su i uspijevali doći do lopte.

Lijepo su pokušali Mierez i Erceg u razmaku nekoliko minuta, ali su njihovi udarci otišli direktno u Labrovića pa nije bilo prave opasnosti.

U 85. minuti munjevitu akciju odigrali su Bočkaj, Bohar i Erceg. Izašao je sam Bohar na golmana, a onda nesebično dodao do Ercega koji mirno zabija za 0:4. Nije ovoga puta VAR mogao ništa, a Ercegu je napokon priznat gol. Sjajno je osjetio Slovenac nadolazećeg suigrača kojem je ovaj gol itekako trebao.

Odlično je došla ovakva sigurna pobjeda momčadi Nenada Bjelice nakon ispadanja u Kupu protiv Rijeke, a onda i šokantne završnice protiv Gorice, ali i uz lošu igru. Ponovo su se tako približili Dinamu na samo dva boda i neće se tako lako predati u borbi za titulu. U sljedećem kolu u Gradski vrt stiže posljednje plasirana Lokomotiva koja je još jednom promijenila trenera. Jerka Leku koji je prvi poraz doživio u pravo protiv Osijeka, zamijenio Samir Toplak.


Izdvojeno

Reci što misliš!