Sport / Nogomet

novi veliki trofej

Osječki odbojkaši osvojili Kup Hrvatske

Osječki odbojkaši osvojili Kup Hrvatske
Davor Javorović/Pixell

Nakon deset godina u Osijek stiže novi trofej

Odbojkaši Murse Osijek u finalu Kupa Hrvatske u svojoj su dvorani Gradski vrt s 3-1 (17-25, 25-23, 25-20, 25-22) pobijedili momčad Ribole Kaštela i nakon deset godina osvojili taj vrijedan trofej. Zanimljivo, i prije deset godina u finalu su Osječanima suparnici bili također Kaštelani.

U ovom je finalu prikazana sjajna odbojkaška predstava, što samo potvrđuje ovogodišnje tvrdnje da je domaća liga izjednačenija nego  ikada. Iako favoriti, Osječani su se i te kako morali pomučiti za pehar koji im je udijelio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kaštelani su furiozno osvojili prvi setu kojem su poveli 9-1, ostavivši na kraju domaćina tek na 17 poena. No, Mursa, u ovoj sezoni još uvijek neporažena momčad, u svom 20. ovogodišnjem službenom susretu u nastavku je ubacila u višu brzinu i na kraju zasluženo pobijedila s 3-1. Iako, sva tri preostala seta bila su vrlo izjednačena, vodila se doslovno borba za svaki poen, ali na kraju su više snage i kvalitete imali Osječani, zasluženo osvojivši trofej.

Ovo finale Kupa Hrvatske sjajna je najava i play-offa domaće Superlige sljedeći mjesec, u kojoj će se još, osim Murse i Kaštela, prema plasmanu na tablici naći i Mladost i Split. Najbolji igrač susreta proglašen je Stojan Ilijev iz Murse Osijek.   

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!