Sport / Nogomet

mučenje u gradskom vrtu

Osijek isčupao samo bod u infarktnoj završnici

Osijek isčupao samo bod u infarktnoj završnici
Davor Javorović/Pixell

Mučio se Osijek u susretu protiv Gorice i na kraju osvojio bod golom Bohara

Teška je to šahovska partija bila u Gradskom vrtu. Oba trenera u susret su krenula s mišlju kako ne primiti zgoditak, a Osijeku se to na kraju moglo itekako osvetiti nakon što je treći susret u nizu krenuo s rezultatskim minusom.

Prvo poluvrijeme nismo vidjeli gotovo niti jednu prigodu na obje strane. Sve se odvijalo na sredini terena i tek jedan pokušaj glavom Bohara bio je lak plijen za golmana gostiju Banića. Niti Gorica, kojoj je Osijek dobro zatvorio Lovrića, nije prijetila pa je Ivušić bio potpuno besposlen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoju prvu i jedinu prigodu Gorica je odmah i iskoristila. Početkom drugog dijela pobjegao je obrani domaćih Matar, a njegov prvi udarac zaustavlja Ivušić no lopta se vraća napadaču Gorice koji ju nekako uspijeva pospremiti pokraj Škorića koji na crti ne uspijeva blokirati njegov pokušaj.

Nastavio se Osijek mučiti, ali je u samoj završnici Bjelica uspio pronaći formulu kako do gola. Lopta je stigla do Santinia koji u glavometu odnosi loptu, ruši ga Junior i to je najstroža kazna koju koristi Bohar.U preostalih pet minuta sve je u napadač (napokon) dao Osijek, a to mu se moglo i isplatiti kad je prvo pokušao Kleinheisler, a onda i Erceg zabio glavom nakon ubacivanja Bočkaja. Ipak, nakon dugog vijećanja VAR sobe, sudac Bebek označava milimetarsko zaleđe i poništava veliko slavlje Osijeka i novi preokret.

Nezadovoljan je nakon bio Bjelica koji je još jednom komentirao VAR odluke i milimetarska zaleđa rečenicom: "VAR je cirkus. Linije se povlače kako kome odgovara." 

Nažalost, veliki je ovo korak unazad u borbi za naslov prvaka, a i prva prava kriza u eri Nenada Bjelice koji nije uspio probuditi krv u svojoj momčadi koja previše kalkulira u fazi napada u susretima u kojima jednostavno mora tražiti pobjede. 

Gorica je ovim bodom zadržala priključak za Osijekom i zaostaje za tri boda i puše za vrat Osijeku koji mora ponovo pronaći pobjedničku formulu i neke igrače podignuti u formi.


Izdvojeno

Reci što misliš!