Sport / Nogomet

pamti se poraz u gorici

Osijek nema vremena za tugovanje jer već danas stiže Gorica

Osijek nema vremena za tugovanje jer već danas stiže Gorica
Davor Javorovic/PIXSELL

Prisjetio se kormilar Osijeka poraza kojeg smo jesenas doživjeli u Velikoj Gorici, vjerujući da će Osijek ovaj puta biti bolji

Nakon Rijeke, opet smo domaćini. U Osijek stiže Gorica s kojom će u nedjelju Bijelo-plavi nastaviti prvenstvenu utrku. Nenad Bjelica je uvodno na konferenciji za novinare istaknuo:

Prvo je Bjelica podijelio par loših vijesti iz svlačionice. Nažalost, Petar Brlek je morao na operaciju križnih ligamenata i neće ga više ove sezone imati na raspolaganju. Operaciju čeka i treći vratar Barešić, slična je ozljeda u pitanju kao i kod Petra, dok će još jedan operativni zahvat imati Grezda čiji zglob nije u dobrom stanju. Topčagić se priključio, radi svoju terapiju i svakodnevno to ide na bolje. Lončar ima kartone i nema pravo nastupa, a dobra vijest je da Osijek ima novu utakmicu i novi izazov, a Bjelica je uvjeren da će momčad biti na dobroj razini i doći do važne pobjede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče atmosfere nakon eliminacije iz Kupa, taj je poraz brzo prežaljen, a sada se razmišlja samo o predstojećem derbiju.

"Psihološka je priprema vrlo važna. Imali smo mi i prije nekih poraza, pa smo se uspjeli vraćati. Bilo je već takvih situacija. Ekipa je pokazala tu mentalnu snagu vjerujem da će tako biti i u nedjelju."

Mierez i jedanaesterci

Među novinarskim pitanjima bilo je i ono o stilu Mierezova izvođenja kaznenih udaraca…

"Ne mogu ja igraču reći kako će pucati, mogu samo promijeniti izvođača. Svatko ima svoj način pucanja, uostalom, Mierez je do srijede imao stopostotnu učinkovitost. To je kao da nekome kažem kako da puca slobodni udarac…  Eventualno mogu donijeti odluku da netko drugi preuzme odgovornost izvođenja „penala“", rekao je Bjelica.

Osječani su ostali na jednom kolosijeku, na kojem će i ubuduće dati sve od sebe, dok je Kup, nažalost, završena priča.

"Osijek ima jedan trofej u svojoj povijesti, teško je postaviti nekakvu ambiciju da sada osvoji duplu krunu. Težimo tomu da nešto osvojimo, da budemo bolji iz utakmice u utakmicu, ali isto tako treba reći da nismo izgubili od Dugog Sela, nego od dvostrukog uzastopnog pobjednika Kupa koji je izbacivao ozbiljne momčadi poput Dinama i nas. Ništa se ne mora, osim umrijeti. Imamo svoje želje, međutim, ne može to biti Osijekov imperativ. Borimo se u prvenstvu i već i ovo što činimo je nešto veliko. S puno moćnijim protivnikom u HNL-u smo rame uz rame, nije to baš bilo tako svih ovih prijašnjih sezona. Stoga to treba respektirati", dodao je Bjelica.

Poraz u Velikoj Gorici je bio najbolniji

Osijeku slijedi ogled protiv još jedne vrlo kvalitetne momčadi koja je zasluženo treća na ljestvici s odličnim učinkom. Osim toga, Bijelo-plavi su jesenas uvjerljivo izgubili u gostima kod Gorice…

"To je bio naš najbolniji poraz. Od Dinama i Rijeke smo izgubili u izjednačenim utakmicama, dok nas je domaćin u Velikoj Gorici baš razbio. Poslije tog susreta ništa nismo mogli nego samo čestitati protivniku. Očekujemo i ovaj puta Goričane koji se žele nadigravati i natjecati se, dati gol više. Vidjet ćemo hoće li i ovaj puta biti tako, nećemo to znati praktički dok ne izađemo na teren. Naš je plan, svakako, dobiti utakmicu, a poraz od njih u prvom dijelu sezone nam je svakako motiv više."

Lončar mora propustiti utakmicu kao jedan od standardnih stopera, hoće li mu zamjena biti Cheberko?

No, Cheberko nije sto posto spreman, pa je tako radio smanjenim intenzitetom. Zglob mu je još uvijek otečen tako da će Guti ili Caro biti u početnoj postavi. Bjelica ima još neke dvojbe, ali i dovoljno vremena da dobije onaj pravi osjećaj u donošenju odluka.

Važna je psihološka priprema

Na čemu se proteklih dana posebno radilo na treninzima, kakva je atmosfera?

"Radi se samo na psihološkoj pripremi, fizički momčad možete samo oporaviti u tako kratkom vremenu između utakmica. No, i u tom segmentu smo spremni. Nismo izgubili osmijeh na treningu. Ekipa zaslužuje svaku pohvalu za ono što je dosad postigla. Razočaran sam porazom od Rijeke, ali ne i sa svojom momčadi, načinom na koji je igrala. Neka situacija tijekom igre okrene tijek utakmice, to su stvari koje moramo prihvatiti i idemo dalje. Zalaganje i pristup su bili na dobroj razini i treba samo tako nastaviti."


Izdvojeno

Reci što misliš!