Sport / Nogomet

loš dan bijelo-plavih

Osijek ispao od Rijeke u četvrtfinalu Kupa

Osijek ispao od Rijeke u četvrtfinalu Kupa
Davor Javorovic/PIXSELL

Loša utakmica Osijeka i poraz u Gradskom vrtu

Osijek je Kup natjecanje vidio kao važan segment natjecanja za trofeje u ovoj sezoni, ali je loša utakmica odnijela snove o pobjedi. Rijeka je odigrala bolje nakon što je Tomić zamijenio Rožmana i slavila s 2:1 u Gradskom vrtu.

Počelo je odlično za Rijeku koja je odigrala kontru tri na tri, lopta je došla do Murića koji lijepo gađa i pogađa za 1:0 u ranoj fazi utakmice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brzo je pak Osijek izjednačio i to nakon nabacivanja Jurčevića iz kornera. Skočio je Škorić i to je neobranjivo za Nevistića i 1:1. Bolje je zaigrao Osijek nakon tog gola i imao idealnu šansu za potpuni preokret nakon što je Zebec pokazao na najstrožu kaznu uslijed igranja rukom jednog igrača Rijeke. Mierez je pucao u svom stilu, ali ga Nevistić čita i brani.

Drugo poluvrijeme bolje je odigrala Rijeka izuzev samog početka kad je Osijek dva puta u istom napadu pucao, ali su uspjeli to blokirati igrači gostiju.

Nakon toga Rijeka je postajala sve opasnija i to ih je i nagradilo nakon jednog igranja Jurčevića rukom i nove najstrože kazne. Siguran je Murić i to je novo vodstvo Rijeke.

Bjelica je netom prije toga zamijenio krila pa su umjesto Bohara i Ercega ušli Gyurco i Bočkaj, ali nije to donijelo puno napretka u igri. Krila su u očitoj krizi i morat će ih hitno probuditi jer se igra Osijeka bazira upravo na njima. Ušao je i Santini, ali nije dobivao upotrebljive lopte.

Spornu situaciji vidjeli smo u 88. minuti igrač Rijeke igra rukom, ali Zebec procjenjuje kako nije bilo namjere s obzirom da je bio okrenut leđima lopti. 

Ispao je tako Osijek već u četvrtfinalu Kupa i sad sve mora baciti na prvenstvo u kojem je još živ. Već u subotu stiže Gorica i Osijek jednostavno mora pobijediti i tako mirnije disati na samom vrhu i čekati kiks DInama.


Izdvojeno

Reci što misliš!