Sport / Nogomet

četvrtfinale hrvatskog nogometnog kupa

Osijek danas opet dočekuje Rijeku, ovaj put u Kupu: Najvažnije je proći!

Osijek danas opet dočekuje Rijeku, ovaj put u Kupu: Najvažnije je proći!
nk-osijek.hr

"Nemamo mi pravo na pogrešku niti u prvenstvu. Svaka nam je utakmica važna, nijednoj ne dajemo veći ili manji značaj. Važno nam je dovesti momčad na maksimum, a sada hoće li to na terenu biti manje ili više napadački - u Kupu je najvažnije proći." rekao je Bjelica

Sve misli Bijelo-plavih trenutno su usmjerene na Kup Hrvatske i ogled s Rijekom koji je na rasporedu danas od 14:30 sati u Gradskom vrtu. Konferenciju za novinare tim je povodom jučer održao  trener Nenad Bjelica koji je uvodno istaknuo:

"U ime svih ljudi u NK Osijek izrazio bih iskrenu sućut obitelji Zlatka Kranjčara, velikog nogometaša i isto tako velikog trenera. Neka počiva u miru. Što se nas tiče, možete pretpostaviti da dočekujemo Rijeku s puno samopouzdanja nakon onako teško izborene pobjede u Varaždinu. Cheberko ovih dana nije trenirao, ima problema s gležnjem, a svi ostali igrači su  nam na raspolaganju, orni za nastup i nadamo se prolasku u polufinale."

„Možemo i mi iznenaditi protivnika“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već se prvo pitanje odnosilo na Miereza i Santinija. Hoće li napadački dvojac iz drugog poluvremena varaždinskog ogleda ovaj puta zaigrati zajedno od prve minute?

"Sačekajte sutra do početka utakmice. Možemo i mi s nekim stvarima iznenaditi protivnika koji ima novog trenera. To nam otežava pripremu za ovaj susret, budući da ne znamo što nam oni spremaju, tako da ni mi njima ne želimo puno toga otkrivati."

Uvodno se pitanje odnosilo i na eventualnu promjenu formacije u odnosu na ono što Osijek najčešće igra…

nk osijek
potpuna dominacija Osijek slomio umornu Rijeku s dva gola Miereza

"Nekada smo mijenjali sustav da bismo se prilagodili i kadru kojega smo u datom trenutku imali na raspolaganju, na primjer protiv Rijeke i Slaven Belupa, kada su nam izostajali neki bočni igrači. To je uvijek opcija u našoj igri. Pokazali smo da smo sposobni mijenjati sustav i tijekom utakmice. Momčad ima tu kvalitetu i sposobnost da se brzo „prešalta“ s jedne formacije na drugu, ali nije to ono što presuđuje pobjednika. No, treba se znati prilagoditi, mislim da to dobro radimo."

Najvažnije je proći!

Što se Riječana tiče, Bjelica je ponovio ono što je i nedavno govorio o njima kada je najavljivao međusobni dvoboj u borbi za bodove:

"Imamo protivnika koji je vrlo kvalitetan, ima novog trenera, individualnu i momčadsku kvalitetu. Očekujemo dobru utakmicu, ali i prolaz u polufinale. Znamo njihove igrače, znamo i kako su izgledali u prijašnjim sustavima, iako je Tomić u Lokomotivi igrao u nekom drugom rasporedu. Vidjet ćemo što će sada napraviti. Kada budemo saznali njihovih početnih 11, onda ćemo moći pretpostaviti i u kojoj nas formaciji očekuju." 

Iz novinarskih redova stigla je opaska kako u Kupu, za razliku od HNL-a, uslijed samo jedne utakmice nema prilike za popravni. Naš je kormilar na to odgovorio:

"Nemamo mi pravo na pogrešku niti u prvenstvu. Svaka nam je utakmica važna, nijednoj ne dajemo veći ili manji značaj. Važno nam je dovesti momčad na maksimum, a sada hoće li to na terenu biti manje ili više napadački - u Kupu je najvažnije proći."

I dalje posvećeni sebi

Koliko promjena na riječkoj klupi može utjecati na izvedbu našeg protivnika?

"Ima i pozitivnih i negativnih primjera iz prošlosti.  Novi trener može malo promijeniti sustav i energiju momčadi što će kolega Tomić pokušati napraviti. Ipak, što manje se nastojimo baviti protivnikom nego smo posvećeni sebi.  Najvažnije je da budemo na top razini, onda je prolazak u polufinale izvjestan."

Na kraju je bilo pitanje hoće li u osječkom dresu debitirati Mađar Gyurcso?

"Spreman je, vidjet ćemo kakav će biti tijek utakmice i u kojem smislu ćemo reagirati s klupe. Dobro trenira nakon korone, na raspolaganju nam je, svakako."


Izdvojeno

Reci što misliš!