Sport / Nogomet

veliki preokret

Osijek gubio 2:0 pa duo Mierez-Santini uništio Varaždin u nastavku

Osijek gubio 2:0 pa duo Mierez-Santini uništio Varaždin u nastavku
Matija Habljak/Pixell

Osijek je na poluvremenu gubio 2:0, ali je onda u nastavku sve preokrenuo i stigao do nove pobjede

Nenad Bjelica doveo je velika pojačanja u borbi za titulu i to se najbolje vidjelo u današnjem susretu.

Varaždin je fantastično ušao  u utakmicu i brzo poveo s 2:0. Igrači Osijeka nisu se mogli sastati s loptom i previše pogrešaka dovelo je do dva gola domaćih. Prvo je u 15. Peco lijepo reagirao na ubačaj Postonjskog i zabio kraj loše postavlje obrane bijelo-plavih. Brzo nakon toga u 21. minuti novi šok. Herrera je usmjerio loptu prema vratima Osijeka, ona nekog dira i završava iza leđa Ivušića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tek u samoj završnici poluvremena mogao je Osijek do gola, ali nekoliko pokušaja Bočkaja iz daljine nisu bili dovoljni protiv raspoloženog Varaždina.

Odmah na početku drugog dijela Bjelica uvodi Ivana Santinia i Marija Jurčevića i to se pokazuje kao pun pogodak.

Jurnuli su gosti na gol i već u 50. minuti Santini prvi put puca glavom, ali zamalo pokraj gola. Dvije minute nakon toga penal za Osijek. Grgec ruši Santinia, a siguran je s bijelo točke Mierez.

Već u 54. minuti pokušava Bočkaj, ali lopta odlazi u gredu nakon čega Bohar šalje loptu pokraj vrata.

Do 68. malo zatišje pred golom Horkaša, ali onda Santini postiže svoj povratnički gol nakon ubacivanja Jurčevića. Potpuni preokret vidjeli smo u 79. minuti kad Mierez fantastično reagira na ubacivanje Škorića i to 2:3.Do kraja susreta Osijek je mirno kontrolirao susret i stigao do nova tri boda, ali i velike doze samopouzdanja da može preokrenuti i ovako teške situacije i potpuno zatvorenog protivnika.

Vremena za slavlje nema iako je momčad Nenada Bjelice sad sama na vrhu dok čeka susret Dinama i Slaven Belupa. Već u srijedu u Gradski vrt stiže Rijeka u sklopu kup susreta i to je novi veliki izazov u natjecanju u kojem Osijek želi stići do kraja.


Izdvojeno

Reci što misliš!