Sport / Nogomet

potpuna dominacija

Osijek slomio umornu Rijeku s dva gola Miereza

Osijek slomio umornu Rijeku s dva gola Miereza
Davor Javorović/Pixell

Osijek i Rijeka odigrali su derbi kola u Gradskom vrtu

Nakon što je u prošlom kolu Osijek u sjajnom derbiju pao s minimalnih 1:0 protiv Dinama, danas je u Gradski vrt stigla Rijeka, a Osijek se vratio pobjedničkim navikama.

Umori Riječani nisu bili dorasli razini Osijeka u današnjem susretu, a domaći su svojom agresijom i strpljivom igrom uspjeli u svim svojim naumima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bjelica je od prve minute u vatru gurnuo debitanta Chebenka na lijevoj strani obrane, a Silvu i Miloša postavio je visoko na polovicu Rijeke u sustavu 3-5-2.

Počelo je vatreno pa je odmah u 5. minuti Miloš iznenadio Nevistića kojem je očito zasmetalo sunce koje je izašlo u poslijedodnevnim satima, ali njegov udarac glavom odlazi u vratnicu. Već u 10. minuti Lončar izlazi sam pred Ivušića na drugoj strani, snažno puca, ali je golman Osijeka ostao miran i odbija tu loptu. Pokazao je on i u današnjoj utakmici kako trenutno brani u reprezentativnoj formi i izbornik Dalić to sigurno neće moći ignorirati u nadolazećim reprezentativnim okupljanjima.Do vodstva su Bjelicini igrači stigli na sebi svojstven način. Ubacio je iz kuta Jugović, koji je rano zbog ozlijede zamijenio Brleka, Škorić prosljeđuje do Ramona Miereza, a ovaj glavom zabija za 1:0. U sredini terena sjajan je danas bio Mađar Laslo Kleinheisler koji je bio na svakoj lopti i nije dao igračima gostiju da ništa naprave u fazi razvoja svojih napada. Nismo tako puno vidjeli od gostiju koji su bili naočigled umorni od ritma koji imaju u proteklom periodu. Miloš je nekoliko puta odlično ubacio s lijeve strane, ali je obrana uspjela očistiti prije negoli je bilo prave opasnosti pred Nevistićem.

Do povećanja vodstva čekali smo do 70. minute. Mierez je ganjao loptu koja je bila upućena Nevistiću. Golman se ne snalazi najbolje i na rubu kaznenog prostora samo spušta loptu Argentincu koji ga zaobilazi i gura mirno u prazan gol za potvrdu pobjede. Nova je to velika pogreška Nevistića koji je nedavno potpisao ugovor s Dinamo, ali je ostao na posudbi u Rijeci do kraja sezone. I u nekoliko navrata prije ove bio je napadač Osijeka blizu da oduzme loptu obrani gostiju pa je ovaj njegov gol samo plod upornosti koju pokazuje svake sekunde provedene na terenu.U završnici su domaćini tražili i penal kad je Arsenić povukao Miereza, ali Strukan u suradnji s VAR sobom procjenjuje kako nije bilo dovoljnog intenziteta za najstrožu kaznu.

Vratio je Osijek tako odmah na pobjedničke staze što je bilo izuzetno bitno kako bi se nastavio pritisak na Dinamo s kojim se Osijek ponovo izjednačio na čelu ljestvice s obzirom da plavi ovo kolo ne igraju uslijed zaraze koronavirusom u momčadi Hajduka s kojom su trebali igrati na Poljudu.

U sljedećem kolu bijelo-plavi gostuju u Varaždinu koji lakše diše nakon pobjede protiv Istre, ali će sigurno gristi u borbi za važne bodove za ostanak u ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!