Sport / Nogomet

traži se idealnih 11

Bjelica uoči Rijeke: "Ako je količina uložene energije veća od protivnikove onda su nam šanse za uspjeh sigurno puno veće"

Bjelica uoči Rijeke:
Davor Javorović/Pixell

Za našeg trenera nema dvojbe da je Rijeka odlična momčad protiv koje će nam trebati puno dobrih stvari na terenu

U dobrom ozračju Bijelo-plavi dočekuju još jedan derbi. U nedjelju nam dolazi Rijeka (15 sati) i ne treba dvojiti kako će to biti još jedna vrlo zanimljiva prvenstvena utakmica. U to je siguran i trener Nenad Bjelica.

Atmosfera je i dalje odlična, dečki su radili na dobroj razini, Žaper i Jurčević ponovno konkuriraju za momčad, dok Bočkaj nema pravo nastupa. Jedina novost je ta što smo Miškovića posudili u tuzlansku Slobodu do ljeta. Mlad je igrač, trebaju mu minute koje mu trenutno u Osijeku ne mogu ponuditi, a kod njih će imati priliku igrati u kontinuitetu do kraja sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječane ni u kojem slučaju neće zavarati nešto lošiji rezultati Rijeke i veliki bodovni zaostatak kojega trenutno imaju u odnosu na našu momčad. Na posljednjem gostovanju kod Gorice imali su vrlo čvrst defanzivni blok, a vidjet ćemo što će njihov trener Rožman pripremiti za gostovanje u Gradskom vrtu.

"Oni su na taj način vrlo uspješno igrali u Europi, protiv jako moćnih protivnika, isto tako pobijedili u Maksimiru. Morat ćemo biti jako oprezni, vrlo su kompaktni i s kvalitetnim pojedincima. U Gorici su izgledali vrlo dobro u defanzivi te opasni u tranziciji. Imaju odličnog trenera s kojim su produžili ugovor, dakle, vjeruju u stručni stožer, a i njihov igrački kadar je takav da uvijek mogu svakoga iznenaditi", kaže Bjelica.

Bjelica je u smiraj ljeta prošle godine upravo protiv Riječana započeo osječki pobjednički niz. Sada se nada kako ćemo ponovno krenuti na isti način:

Da, malo su se promijenile pozicije na ljestvici, u odnosu na ono što je tada bilo. No, Rijeka je sigurno kvalitetna momčad koja može pobijediti svakog protivnika. Morat ćemo biti jako dobri u svemu na terenu da bismo ih svladali i stavili nove bodove na svoj konto.

Angažiranost mora biti maksimalna

Na pitanje novinara što to može biti bolje u igri Osijeka, kada trener spominje određena poboljšanja, Bjelica je odgovorio:

U svakoj utakmici ima stvari koje se mogu poboljšati, na tome se radi cijeli tjedan. Imali smo i derbi protiv Dinama uz solidnu prezentaciju, možda smo i bolje igrali nego u nekim utakmicama koje smo pobijedili. Sve je to nogomet, kvaliteta igre uvijek može biti bolja. Međutim, ono što je neupitno da angažiranost igrača na terenu mora biti maksimalna. Ako je količina uložene energije veća od protivnikove onda su nam šanse za uspjeh sigurno puno veće. Nadam se da ćemo u nedjelju biti na pravoj razini i pobijediti renomiranog suparnika.

U konkurenciju se vraćaju Žaper i Jurčević koji su se sasvim oporavili. Vidjet ćemo hoće li u nedjelju biti u sastavu od prve minute…

"Pustite da vas ponekad iznenadimo. Ne bih želio odavati baš sve našem protivniku, možda ih s nečim možemo i iznenaditi u nedjelju. Malo se i vi sami poigrajte sa sastavljanjem idealne jedanaestorice. Obojica su dobro trenirala i spremni su za nastup. Mogu reći da svi dobro rade i vjerujem da ćemo izabrati najboljih 11 za početnu jedanaestoricu kao i sve ostale koji će zauzeti mjesto na klupi", dodaje trener.

Nema olakotnih okolnosti u derbiju

Priče da bismo mogli imati nešto lakši posao jer je Rijeka dosad ostvarila dosta slabiji učinak u odnosu na Bijelo-plave naš je kormilar u startu odbacio:

Nema olakotnih okolnosti u jednom derbiju, Rijeka je konstanta u hrvatskom nogometu. Bila je uglavnom ispred Osijeka na prvenstvenoj ljestvici godinama unatrag, tako da je maksimalno poštujemo. Znamo njezine kvalitete, a pozicija na tablici ništa ne znači, nego je puno bitniji način na koji ćeš ući u utakmicu i odraditi je od početka do kraja.

Santini će još morati pričekati

Što se tiče Santinija, njegova dokumentacija za registraciju još nije kompletirana…

"Ušli smo svjesno u taj rizik s Ivanom. On je jednostrano raskinuo ugovor u Kini, njegovom bivšem klubu poslali smo zahtjev za registraciju i od njih dobili negativan odgovor. Sada je to ušlo u fazu spora. Nekada bi se i taj odgovor čekao mjesec dana, a trenutno radimo na tome da dobijemo privremenu dozvolu FIFA-e. Nadam se da će to biti što prije, na tomu rade intenzivno i njegovi zastupnici. Inače, moram ga pohvaliti, jako dobro izgleda na treninzima i vjerujem da će, kada stekne pravo nastupa, za nas biti veliko pojačanje", zaključio je Bjelica.


Izdvojeno

Reci što misliš!