Sport / Nogomet

minimalni poraz

Osijek odigrao vrlo dobro, ali izgubio u Maksimiru

Osijek odigrao vrlo dobro, ali izgubio u Maksimiru
Marko Lukunic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka izgubili su protiv Dinama, a bijelo-plavi mogu žaliti za propuštenim prigodama

Osijek i Dinamo odigrali su prvu veliku bitku za titulu prvaka, a Dinamo je došao do pobjede i sad ima tri boda prednosti u trci koja će biti duga. 

Velika taktička borba vodila se u prvom dijelu u kojem se čekala samo jedna pogreška na bilo kojoj strani. Nažalost po Osijek nju je napravio Silva koji je jednu loptu uštopao za Mislava Oršića koji ju kupi i mirno zabija pored Ivušića i tako prekida njegovih više od 500. minuta bez primljenog pogotka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije Osijek u tom prvom dijelu dobro ulazio u duele i predaleko su stajali od igrača Dinama pa su domaćini u sredini odnijeli prevagu u tom prvom dijelu. Sjajnu prigodu za povećanje vodstva imao je u tom dijelu Ivanušec, ali njegovu loptu fantastično skida Ivušić. U samoj završnici prvog dijela Bohar je mogao vratiti rezultatsku ravnotežu, ali njegov udarac iz kosa brani Livaković. Čini se kako je u toj situaciji bilo i zaleđe pa bi ga vjerovatno VAR i poništio.

U drugi dio Osijek je ušao znatno snažnije. Jurnuli su prema naprijed i uzeli loptu Dinamu i imali nekoliko sjajnih prigoda, ali je Livaković danas bio nesavladiv. 

Najstroža kazna očito danas nije bila suđena Osijeku. U 53. minuti sudio je Bebek najstrožu kaznu, ali ga kasnije i poništio nakon VAR intervencije koja je u najmanju ruku upitno prikazana na TV ekranima. Suđeno je zaleđe Bohara, ali na kraju nije prikazana snimka na osnovu koje je isto suđeno već samo crta na kojoj se vidi trenutak udarca lopte prema njemu niti je li ju on uopće dirao.

U 63. minuti nova velika prigoda za Osijek. Ubacio je Bočkaj na glavu Lončara, ovaj pucao glavom, ali je Livaković bio na mjestu. Pokušao je i Kleinheisler iz daljine, ali je njegov udarac fijuknuo kraj vratnice.

Osijek je u 77. minuti došao i do igrača više kad je Mierez gurnuo jednu loptu kraj Ristovskog koji ga ruši za drugi žuti crveni karton. Minutu prije toga obranu Osijeka ispremiješao je Petković, ali opasnost otklanja Miloš.

Prvu spornu situaciju vidjeli smo u 87. minuti kad Theophilea igra rukom, ali i Bebek i VAR ostaju nijemi.

Druga sporna situacija dogodila se duboko u sudačkoj nadoknadi kad ponovo Theophile igra rukom, ali Bebek nakon pregleda snimke kaže kako je ona preblizu tijelu. 

ivan santini
osijek napada titulu BOOM iz Gradskog vrta! Osijek potpisao Ivana Santinia

Uslijedio je samo slobodni udarac koji Lopa šalje iznad vrata. Posljednja prigoda za Osijek stigla je u posljednoj minuti kad ponovo Bohar ulazi iz kosa i puca, ali je Livaković još jednom na mjestu. Mogao je Bohar i proigrati Ercega u toj situaciji, ali je pokušao sam riješiti situaciju jedan na jedan.

Ostaje tako žal Osijeka za izgubljenim bodovima, ali do kraja je još puno bodova u igri i ništa nije izgubljeno. Slijedi novi veliki izazov protiv Rijeke u prvenstvu, a odmah nakon toga i u Kupu.


Izdvojeno

Reci što misliš!