Sport / Nogomet

a sad spektakl

Pao i Hajduk! Osijek slavio golovima Lasla i Miereza

Pao i Hajduk! Osijek slavio golovima Lasla i Miereza
Dubravka Petric/Pixell

Osijek je stigao do devete uzastopne pobjede na domaćem terenu, a još su jednom sačuvali i svoju mrežu netaknutom

Znao je Nenad Bjelica kako je njegova momčad kvalitetnija od Hajduka u ovom trenutku, ali nije upao u zamku da juri od prve minute brzo vodstvo. Strpljivo je Osijek čekao greške Hajdukove obrane i na kraju sigurno slavio.

Prvi je pokušao Mierez koji uzima jednu loptu Simiću, ali puca u Kalinića. Mogao je bolje Argentinac iskoristiti tu prigodu odmah na samom početku susreta. Ubrzo nakon toga, mogao je Osijek dobiti i igrača više. Ponovo je Mierez uzeo loptu, sjurio se prema Kaliniću, ali ga povlači Simić i dobija žuti karton. Provjeravao je Bebek to na VAR-u, ali je utvrdio kako je Vušković mogao stići Miereza pa je poštedio Simića izravnog crvenog kartona. Zaradio je Hajduk u tom prvom dijelu još jedan žuti karton nakon jednog prekršaja Mujakića što se kasnije pokazao i kao ključan detalj početkom drugog dijela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bitno je reći kako je Osijek sveo Hajduk na jednu pravu prigodu, ali je Ivušić još jednom sačuvao svoju mrežu netaknutom. Obrana je odigrala krajnje pragmatično bez imalo rizika pa su Lončar, Škorić, a kasnije i Guti lopte mirno spuštali u aut kod i malo opasnijeg pritiska Hajduka. Kasnije na postavljenu obranu Hajduk nije imao nikakve šanse zaprijetiti Ivušiću.Početkom drugog dijela Nejašmić šalje jednu loptu na stranu prema Mujakiću. Ovaj se ne snalazi kod teške lopte koju uzima Bočkaj, a Mujakić zarađuje drugi žuti karton u 50. minuti.

Brzo Osijek i kapitalizira to vodstvo. Sve je napravio Laslo Kleinheisler. Rola obranu Hajduka u lijevu stranu, a zatim desnom sjajno puca i zabija eurogol. Ovoga puta VAR nije imao šanse i nakon dva poništena gola u prethodnim susretima, Mađar zabija jedan od najvažnijih golova u dresu Osijeka.

Pogledajte golove:

U nastavku Osijek nije ništa riskirao. Izmijenio je Bjelica cijeli vezni red i pojačao defanzivu, a u konačnici stigao i do drugog gola. Ponovo se sjurio Mierez, ali ovoga puta Kalinić nije imao šanse i to je 2:0.

Slavili su igrači Osijeka i Bjelica na kraju, ali će se vrlo brzo okrenuti sljedećem susretu jer ih čeka veliki derbi za prvo mjesto protiv Dinama u Maksimiru.

Osijek je sad svoj posao napravio i čeka sutrašnji dvoboj Istre i Dinama kako bi vidio s kakvim omjerom na ljestvici ulaze u jedan od najvećih susreta hrvatskog nogometa proteklih godina.

Karusel navijača ulicama Osijeka Fotogalerija

Treba pohvaliti i današnji nastup suca Bebeka koji je u svjetlu pritiska na suce danas odsudio bez iti jedne pogreške.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!