Sport / Nogomet

nova pobjeda

U neviđeno dobroj utakmici Osijek uvjerljiv protiv Belupa

U neviđeno dobroj utakmici Osijek uvjerljiv protiv Belupa
Davor Javorović/Pixell

Teški su uvjeti bili za gledatelje ispred malih ekrana, ali nogometaši Osijeka odigrali su uživo dobru utakmicu

Magla koja se spustila nad Osijek spriječila je gledatelje da uživaju u odličnoj predstavi Osijeka. Slavio je Osijek s visokih 3:0, a izuzev sporadičnih prigoda u prvom dijelu, nogometaši Nenada Bjelice nisu dopustili neizvjesnost kao u susretu protiv Istre. Treba dodati i čak dva VAR poništena pogotka.

S puno više energije i žara nego u prethodnom susretu odigrali su domaćini, ali u prvom dijelu nisu imali puno izraženih prigoda sve do 30. minute kad sjajnu akciju odigravaju Žaper, Bohar i Bočkaj koji ubacuje na Ercega. Erceg zabija, ali VAR zbog igranja ruke Žapera poništava zgoditak napdaču koji je danas zaigrao umjesto kartoniranog Miereza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srećom po Osijek na samom kraju poluvremena otvara se nova prigoda, a sjajno ju koristi Petar Brlek koji fino poklapa loptu iz trka za vodstvo.

Stao je nakon toga potpuno Belupo, a terenu je postojao samo Osijek koji povećava svoje vodstvo. Nakon jednog igranja rukom Parackog, loptu namješta Bočkaj i gađa vratnicu, a na nju natrčava Žaper i mirno šalje loptu u drugi kut za rješenje pobjednika već u 50. minuti. 

Nekoliko minuta kasnije stiže i konačna potvrda kad Erceg lijepo proigrava Bohara, a ovaj je siguran za 3:0.

U samoj završnici vidjeli smo i novi pogodak nakon još jednog sjajnog ubacivanja Bočkaja na glavu Gutia čiji udarac brani Filipović, a natrčalu loptu u gol posprema Kleinheisler. Ipak, kod ubacivanja Bočkaja bio je u zaleđu pa je to novi nepriznati pogodak. Nažalost, Erceg i Kleinheisler uistinu nemaju sreće s realizacijom jer im je ove sezone već poništeno nekoliko pogodaka zbog sličnih situacija kao danas.

Osijek je tako stigao do nove pobjede i nova tri boda. Znači to i ponovo prvo mjesto na tablici uoči susreta Dinama i Lokomotive nešto kasnije danas.

Već za vikend ponovo se igra u Gradskom vrtu kad stiže Hajduk, a Osijek uoči derbija s Dinamom traži nova tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!