Sport / Nogomet

istaknuo dobre rezultate

Bjelica: "Nogomet nije' jukebox' da ubaciš pet kuna i biraš po željama''

Bjelica:
Davor Javorovic/PIXSELL

Trener je naglasio kako je vrlo zadovoljan radom i ponašanjem svih igrača, no nije baš uvijek moguće ispuniti sve zahtjeve

Nakon pobjede nad Istrom 1961, osječku momčad već u utorak očekuje novo iskušenje. Riječ je o prvenstvenom dvoboju sa Slaven Belupom koji počinje u 16 sati, a Osječani će ponovno biti domaćini. Nova je to prilika za tri boda kojima bi Osijek barem na kratko ponovo izbio na prvo mjesto ispred Dinama.

"Mierez i Jurčević imaju tri žuta kartona i oni sigurno izostaju, kao i Topčagić kojega muče leđa, a i Grezda i operirani Ndockyt su također izvan kombinacija. Silva? Prije bih rekao ne, nego da jer ne želimo ništa forsirati. Još uvijek malo osjeća taj svoj mišić, tako da nećemo ništa s njim riskirati kako bi mogao biti spreman za subotu", rekao je Nenad Bjelica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeće novinarsko pitanje odnosilo se na bodovno izjednačenu utrku Osijeka i Dinama koji su na vrhu ljestvice, a na što Bjelica kaže:

"Već je odavno sve u našim rukama i nogama, još otkako smo se približili Dinamu na šest bodova zaostatka. Prethodno je kolo pokazalo da je jako teško pobjeđivati, Liga je dosta ujednačena, a nominalno manje momčadi više nisu toliko male i sposobne su iznenaditi bilo koga u HNL-u. Ligi to daje dodatnu draž i zanimljivost. Mi gledamo samo sebe i pokušavamo našu momčad osposobiti da bude na maksimumu u svakoj utakmici. Nekada nam to uspije više, a nekada manje."

Očekivanja su velika, pa i pritisak raste

Što se tiče prethodnog dvoboja s Puljanima, Bjelica je već i prethodno konstatirao da je igra bila slabija, no bodovi su osvojeni i to od svega važnije.

"Možemo puno toga poboljšati u našoj igri. Cijela momčad nije bila na razini nekih prijašnjih utakmica, kada nismo dopuštali protivnicima da nam kreiraju izglednije prigode. Sada smo imali situaciju da je Istra bila zaista opasna i to su stvari na kojima moramo raditi. Isto tako i prema naprijed. Falilo nam je malo lucidnosti, ideje i lepršavosti, ali to je sve normalno. Očekivanja su velika, stoga i pritisak raste", dodaje Bjelica.

Osječki je kormilar potom jednu stvar posebno želio istaknuti:

"Vrlo mi je površna analiza kada se apelira na pristup. Ovi igrači su ostvarili ono što nijedna generacija u povijesti NK Osijek nije uspjela! Nadamo se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima, ali ne možemo, kada nam se dogodi lošija utakmica, ukazivati na pristup. To ne prihvaćam. U ovih 15 kola otkako sam ovdje osvojili smo 25 bodova više od jednog jako velikog hrvatskog kluba! Na što bismo apelirali da imamo 25 bodova manje…? Svaka čast mojim igračima,  s njima bih i na kraj svijeta, najbolji su koje mogu imati. Stoga imaju moju punu podršku jer pokušavaju ispuniti sve naše zahtjeve, ali ne mogu uvijek biti uspješni u tome. Ljudi smo, nismo roboti. Nije to „jukebox“ da ubaciš pet kuna i biraš po željama… U aktualnim analizama se vidi koliko smo bodova osvojili u odnosu na konkurente. Pristup, dakle, nije upitan. Dečki imaju sjajan odnos prema radu i jako sam sretan što sam im trener."

Traže se neka nova rješenja

Bilo je i pitanje hoće li možda neki igrači koji su dosad startali s klupe ovaj puta biti u početnoj jedanaestorici, konkretno Laszlo Kleinheisler?

"U zgusnutom smo ritmu utakmica i sigurno će svi imati neku svoju priliku. Uvijek smo isticali da je Laszlo vrijedan igrač za našu momčad. U prethodnim susretima prednost su dobili neki drugi igrači, a možda će sutra on biti on taj koji će iznijeti veći dio tereta i odgovornosti na terenu. Željan je gola, nije imao ni previše sreće ove sezone s ozljedama, kao ni s nekim šutevima kada je mogao zabiti. Vjerujem da će mu se otvoriti, možda već protiv Slaven Belupa, ako dobije priliku", kaže Bjelica.

Izvjesno je da će izostankom Miereza od prve minute krenuti iskusni Erceg.

"On nije ta klasična „špica“, ali nam je u nekim utakmicama poslužio i na toj poziciji. Topčagić trenutno nije na raspolaganju, pa ćemo vidjeti kako ćemo to iskombinirati i što ćemo spojiti. Također, u nedostatku standardnog lijevog beka moramo potražiti neko drugo rješenje. Vjerujem da ćemo odabrati dobitnu kombinaciju", dodaje trener na pitanje o ekipi koja će sutra istrčati.

Slaven Belupo je kvalitetan protivnik

Naravno da je šef stručnog stožera ponešto trebao reći i o predstojećem protivniku, pohvalivši pritom Slaven Belupo:

"To je momčad koja ima jasnu viziju i filozofiju igre. Ima i trenera koji je vrlo kvalitetan i temperamentan s prepoznatljivim stilom u taktičkom smislu. Jako su malo mijenjali, iako je bilo susreta u kojima su kombinirali i nešto drugo od onoga što ih uglavnom krasi. Imaju dosta dobrih, iskusnih i mladih igrača, kvalitetni su u svakom slučaju. To znači da ćemo morati biti na vrhunskoj razini u svakom pogledu. I u smislu agresivnosti, discipline, organizacije igre da bi se takvog protivnika pobijedilo. Naravno da idemo na sva tri boda i da ćemo sve poduzeti kako bi oni ostali u Osijeku."

I za kraj, još pokoja rečenica o aktualnostima vezanim uz prijelazni rok…

"Radimo na ulaznim i izlaznim transferima, sigurno će ih još biti do 15. veljače i vidjet ćemo što ćemo uspjeti realizirati. Trenutno se ništa posebno ne događa, ali vjerujem da hoće u sljedeća dva tjedna. Sada smo isključivo fokusirani na sutrašnju utakmicu. Želimo svim srcem prirediti zadovoljstvo našim igračima s pobjedom i boljom igrom nego prethodne subote", završio je Bjelica.


Izdvojeno

Reci što misliš!