Sport / Nogomet

sjajni ivušić

Osijek odigrao loše, ali ubilježio nova tri boda

Osijek odigrao loše, ali ubilježio nova tri boda
Davor Javorović/Pixell

Ivica Ivušić bio je najbolji pojedinac Osijeka u čudnom susretu u Gradskom vrtu

Očekivali su navijači Osijeka puno bolju utakmicu svojih ljubimaca na proljetnoj premijeri u Gradskom vrtu, ali su vidjeli nervozni Osijek koji se puno više branio protiv danas odlične Istre.

Vidjelo se od samog početka da to neće biti dan za pamćenje bijelo-plavih. Već u uvodnim minutama Mierez je dobio žuti karton i kao da je to bila naznaka današnjeg susreta. Istra, koja je u Osijek stigla bez osam prvotimaca, nije se zabila u bunker pred svoj gol, a domaća momčad nije znala odgovoriti na njihovu igru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Previše je bilo tehničkih pogrešaka, a vezni red nikako nije mogao zagospodariti terenom pa je Istra lako dolazila u prilike pred Ivušićem.Ipak, domaćini su stigli do prednosti u 30. minuti kad Bočkaj lijepo gura loptu pokraj gostujućeg igraća, ovaj mu ulazi u putanju,a  Strukan pokazuje na bijelu točku. Prvi udarac Miereza čita golman, ali Strukan poništava pokušaj zbog ranijeg izlaska s crte, a Mierez je drugi put siguran za, pokazat će se, jedini gol na susretu.

Odmah nakon toga mogao je Strukan još jednom pokazati na najstrožu kaznu, ali ruku gostujućeg igrača nije vidio kao onu namjernu. Do kraja poluvremena još je jednom na sceni sudac kad ne pušta prednost nakon prekršaja nad Mierezom. Bohar je zabio gol, ali prebrzi Strukan vraća sve na slobodni udarac. Za Istru je pokušao Špoljarić, ali je njegov udarac preslab za Ivušića.

Drugi dio Istra otvara dvjema sjajnim prigodama, ali u obje danas sjajni Ivušić izlazi kao pobjednik. I u nastavku poluvremena Istra je bila znatno bolji protivnik koji je pokušavao i imao odlične prigode dok Osijek praktično do same završnice i pokušaja Kleinheislera nije imao opasnih prigoda pred golom gostiju. Treba reći kako smo na djelu još jednom vidjeli i Strukana koji evidentnu raširenu ruku domaćeg igrača nije svirao kao najstrožu kaznu. Bočkaj je snažno opalio i da lopta nije zaustavljena rukom, zasigurno bi bila velika prijetnja gostujućem vrataru.

Osijek je tako samo zahvaljujući Ivušiću danas stigao do sva tri boda iako je Istra pokazala kako zaslužuje više, a Bjelica će zasigurno imati glavobolju nakon ovakvog izdanja njegove momčadi. I sam je u prvom dijelu u jednom trenutku uzviknuo: "Što mi to igramo?", a ta rečenica dobro opisuje današnje izdanje bijelo-plavih.

No, vremena za puno analize nema jer već u utorak u Gradski vrt stiže Slaven Belupo, a onda za vikend Hajduk. U prvom od ta dva susreta Osijek će biti svog najboljeg strijelca Miereza zbog trećeg žutog kartona, a zbog istog razloga izostati će i Jurčević dok se u momčad vraća kapetan Mile Škorić.

Novom pobjedom Osijek se ponovo izjednačio s Dinamom na vrhu ljestvice, ali Dinamo tek treba odigrati svoj susret protiv Šibenika.


Izdvojeno

Reci što misliš!