Sport / Nogomet

pala lokomotiva

Osijek dominantno krenuo u nastavak sezone

Osijek dominantno krenuo u nastavak sezone
Marko Prpic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka odigrali su vrlo dobru utakmicu protiv Lokomotive i stigli do sigurne 3:0 pobjede

Kako su najavljivali, nogometaši Nenada Bjelice u Zagreb su stigli po pobjedu i to su i demonstrirali od prve minute. Visoki presing na zadnju liniju domaćina prisiljavao ih je na pogreške i Osijek je to znao kazniti.

Neumorni Mierez primio je danas puno batina, ali je bio latentna napast i glavna igla Osijeka. Upravo on zaslužan je za prvi pogodak koji je stigao nakon kornera Bočkaja. Lopta je preletjela sve, a Argentinac je sam na drugoj vratnici lako loptu spremio glavom u gol.Ubrzo nakon toga povećao je Osijek svoje vodstvo kad je nakon novog kornera Bočkaja srušen Žaper, a Mierez je siguran iz najstrože kazne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjajno je Osijek ušao i u drugi dio, a da će ovo biti jednosmjerna utakmica pokazalo se već u 48. minuti kad je Papadopulos srušio Miereza, a sudac Bebek mu pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.Nisu gosti tu stali već su nastavili pritiskati, a Lokomotiva nije mogla ništa. Opsada gola urodila je plodom nakon prekrasne akcije u kojoj Mierez odigra petom, puca Bočkaj u stativu, ali se ona odbija na nogu Bohara koji mirno poentira.

Do kraja utakmice zabio je još i Erceg, ali je na kraju VAR presudio milimetarsko zaleđe Miereza.Na sjajan je način Osijek krenuo u nastavak sezone jer su osim mirne pobjede uspjeli i odmoriti važne igrače pa su tako u konačnici ušli i mladi Mekić, a prve minute dobio je i Brlek. S obzirom na treći žuti karton, Bjelica je izvadio i Mileta Škorića pa je Caro zaigrao s Lončarom i tako započeo uigravanje za sljedeći susret protiv Istre u Gradskom vrtu.

Osijeku slijede tri domaće utakmice, a već nakon ove je zasjeo na prvo mjesto ispred Dinama i zasigurno planira i ostati na toj poziciji nakon tih utakmica.


Izdvojeno

Reci što misliš!