Sport / Nogomet

start protiv lokomotive

Bjelicina momčad spremna za nastavak sezone

Bjelicina momčad spremna za nastavak sezone
Davor Javorovic/PIXSELL

Trener Osijeka Nenad Bjelica odradio je konferenciju za novinare uoči predstojeće utakmice s Lokomotivom, koja je prvi protivnik Osijeka u nastavku sezone. Šef stručnog stožera je uvodno istaknuo kako je momčad dobro odradila pripreme i da spremno dočekuje sva nadolazeća iskušenja i to s najvećim mogućim očekivanjima. Sada je, dakako, isključivo fokus na susretu u Kranjčevićevoj.

"Od standardnih igrača napustio nas je samo Majstorović, no na toj poziciji imamo kvalitetne igrače među kojima ćemo mu tražiti zamjenu. Proširili smo konkurenciju u igračkom kadru i mislim da smo dovoljno dobri da ostvarimo pobjedu u Zagrebu. Tomu ćemo svakako težiti", kaže Bjelica,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još je upitno tko će u petak zaigrati na desnom boku, a traži se i Škorićev partner u stoperskom tandemu.

"Miloš dugo nije igrao, ali je na jako dobroj razini što se tiče treninga. Stoga se nameće kao ozbiljna opcija. Tu su još Lončar i Caro, vidjet ćemo još tko će od njih zaigrati od početka. Inače, svi su novi igrači u kombinaciji, iako Brlek još nije sasvim „fit“ dok je Topčagić imao određenih problema s leđima, ali je ovoga tjedna dobro trenirao", na temu sastava dodaje trener.

Spremi na sve što se tiče protivnika

Jedno od pitanja izvjestitelja odnosilo se na razinu spremnosti igrača koji su jesenas propustili određeni broj utakmica uslijed ozljeda…

"Svi su, među njima, u Rovinju odradili sve treninge i pritom su bili vrlo angažirani. Evo recimo, imali smo ponudu za Laszla koji nije želio otići jer se kod nas dobro osjeća i želi i dalje sudjelovati u borbi za ostvarenje naših ciljeva", dodaje Bjelica.

Što se tiče „Lokosa“, zasad je još dosta nepoznanica u kakvom ih se izdanju može očekivati jer su mijenjali i trenera, uz nekoliko bitnih promjena u igračkom kadru.

"Popratili smo ih u njihovim provjerama. Dosta su kombinirali i mijenjali sustave, ne znamo još dovoljno dobro zamisli Jerka Leke koji je dosad radio s mlađim kategorijama. No, prilagodit ćemo se svemu na terenu, odnosno biti spremni na sve i nadam se – znati na pravi način odgovoriti", kaže na temu protivnika.

Bez opterećenja krajnjim ciljem

Od kojih igrača koji su mu na raspolaganju Bjelica očekuje veći učinak i doprinos u odnosu na minulu jesen?

"Od svih očekujem barem ono što su pokazali do sada. Treba poštivati ono što je momčad ostvarila u prvom dijelu sezone jer je bila vrlo uspješna, što se vidi i usporedbi s drugima. Iako nismo uvijek bili briljantni, bodovno smo zasigurno puno napravili. Sada očekujem da bismo mogli biti i uvjerljiviji, standardniji u formi", dodaje on.

Dakako da je bilo i pitanja koja su se odnosila na ambicije i ciljeve Bijelo-plavih. Šef je ponovio ono što je više puta dosad isticao:

"Očekujem borbu za najviše ciljeve! Želja nam je donijeti neki pokal u Osijek, no ne bi htio da to bude nekakav imperativ i opterećenje igračima. Moj je zadatak dovesti ih do maksimuma, a hoće li to biti dovoljno za titule, vidjet ćemo. Nadam se da ćemo u ovom razdoblju dogovorene suradnje uspjeti ostvariti cilj. Liga je dosta ujednačena, posebno među momčadima u gornjem dijelu ljestvice. Bit će svakakvih rezultata, naročito u međusobnom dvobojima jer razlike više zaista nisu velike."

Želja je dovesti još jednog lijevog bočnog

Kada je riječ o aktivnostima u prijelaznom roku, nakon dosad odrađenih transfera, trenutno nema nekih konkretnijih novosti iz Gradskog vrta.

"Interesa za naše igrače ima, to nije upitno. Međutim, među stožernim igračima više neće biti promjena. Može biti nekih raskida ili posudbi, ali među onima koji su ipak manje igrali ili kada je riječ o mlađim dečkima. Što se tiče nekih novih dolazaka, gledamo mogućnosti koje nam se nude. Recimo, na lijevom boku bih volio dovesti još jednog igrača jer smo ostali samo na Jurčeviću, iako i Miloš može, ako zatreba, pokrivati tu poziciju. Stoper? Zasad ćemo ukazati povjerenje igračima koje imamo u konkurenciji, a za dalje ćemo vidjeti", zaključuje Bjelica.

Na kraju su novinari Bjelicu pitali i o zanimanju i upitima iz nekih nacionalnih saveza na temu izborničke uloge u kojoj bi ga netko htio vidjeti…

"Želim uživati u svom poslu. Novac nije ono što me pokreće, nego povjerenje ljudi u klubu, a njega u Osijeku apsolutno imam. Nemam, dakle, potrebu za odlaskom. Naprotiv, vjerujem da ću svoj ugovor ovdje odraditi do kraja. S druge strane, ponosan sam što me i neki drugi zovu i traže. Koncentriran sam samo na ono što želim napraviti s Osijekom", na kraju je rekao Bjelica na temu medijskih napisa o interesu reprezentacije Poljske.


Izdvojeno

Reci što misliš!