Sport / Nogomet

popraviti efikasnost

Osijek uputio 20 udaraca pa na kraju remizirao u generalci

Osijek uputio 20 udaraca pa na kraju remizirao u generalci
NK Osijek

Nogometaši Osijeka već su na putu u svoj grad nakon generalke protiv mađarskog MOL Fehervara

Nenad Bjelica izveo je u dvoboju s viceprvacima Mađarske sve najbolje što u ovom trenutku ima na raspolaganju, a njegova momčad pružila je dobru, ali neefikasnu partiju.

U prvom dijelu Osijek je bio daleko bolji protivnik koji je puno pokušavao, ali je pred golom gostiju previše petljao s loptom. Nekoliko puta pokušavali su Pilj, Bočkaj i Bohar, ali bez konkretnog učinka. U samoj završnici poluvremena nakon jednog okreta Miereza sudac vidi igranje rukom, a najstrožu kaznu u pogodak pretvara i danas borbeni Mierez

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dio donio je sličnu igru u uvodnim minutama, ali nakon jedne rupe u obrani Osijeka, Škorić, koji je ostao bez dojučerašnjeg kapetana Majstorovića, ne uspijeva pokrpati njegov nedostatak pa Mađari lako zabijaju za izjednačenje. Na sličan način i preokreću rezultat pa se činilo kako će Osijek doživjeti i treći poraz na pripremama.

Ipak, u samoj završnici Jurčević lijepo dolazi iza leđa obrane, ruši ga jedan obrambeni igrač i to je ponovo penal iz kojeg je još jednom siguran Mierez.Osijek je u ovom susretu uputio ukupno 20 udaraca prema golu, od čega 5 u okvir. Dodamo li tome i čak 12 udaraca iz kornera te nekoliko slobodnih udaraca, činjenica je kako će do početka prvenstva morati naštimati nišanske sprave i povećati učinkovitost.

U ovom susretu mogli smo vidjeti na djelu i Petra Brleka koji je ušao oko 60. minute i nekoliko puta lijepo proigrao svoje suigrače i vjerujemo kako će on biti pravo ofanzivno pojačanje koje će brzo dobiti svoju prigodu u natjecateljskim utakmicama.

petar brlek
novosti iz osječkog prvoligaša NK Osijek: Potpisao Petar Brlek, Silva i Talys kažnjeni zbog neposluha

Bijelo-plavi su poslije utakmice odmah krenuli prema Osijeku gdje će odraditi završne pripreme prije prve utakmice protiv Lokomotive već sljedećeg petka.

Dodajmo i kako se u Rovinju pojavila i skupina od 30-ak Kohortaša koji su dimnim bombama i navijanjem, nakon puno mjeseci tišine na domaćim travnjacima, dali i audio vizualnu sliku primjereniju utakmicama. Nadajmo se kako će epidemiološka situacija uskoro omogućiti i njihov povratak na tribine što će igri Osijeka zasigurno dati jednu novi dimenziju.


Izdvojeno

Reci što misliš!