Sport / Nogomet

novosti iz osječkog prvoligaša

NK Osijek: Potpisao Petar Brlek, Silva i Talys kažnjeni zbog neposluha

NK Osijek: Potpisao Petar Brlek, Silva i Talys kažnjeni zbog neposluha
NK Osijek

Osijek je Brleka željeo angažirati kao slobodnog igrača, da to više ne bude posudba i na kraju se to i dogodilo

Kako se i najavljivalo, Nogometni klub Osijek dobio je i treće zimsko pojačanje! Riječ je o 26-godišnjem Petru Brleku koji igra na poziciji centralnog veznog, a u Osijek je stigao iz talijanske Genoe. Rođen je u Varaždinu gdje je prošao respektabilnu nogometnu školu, da bi prve prvoligaške nastupe ostvario u dresu koprivničkog Slaven Belupa. U klubu iz Podravine bio je od ljeta 2010. do zime 2016. te u 123 nastupa postigao 7 pogodaka uz isti broj asistencija. Prvi inozemna destinacija bila mu je Wisla iz Krakowa u kojoj je igrao i najbolji nogomet, što potvrđuje i njegova tadašnja statistika. U 55 utakmica u redovima trofejne poljske momčadi zabio je 11 golova i dvaput asistirao. To nije moglo proći nezapaženo, naprotiv.

Zapažen na svim svojim posudbama

Bio je među najboljim veznjacima poljske Ekstraklase, pa je u transferu vrijednom 2,2 milijuna eura u kolovozu 2017. potpisao petogodišnju vjernost Genoi čiji su ga skauti učestalo pratili. Tamo je skupio 7 nastupa u Serie A, no uslijed svih turbulencija s promjenama trenera i sportskih direktora morao je na tri posudbe u nizu. Prvo se nakratko vratio u Wislu da bi po isteku te sezone usmjeren u švicarski Lugano. Tamo je bio standardan, ponovno zapažen s respektabilnim ocjenama za svoje prezentacije. baš kao i u talijanskom B ligašu Ascoliju u kojem je također bio neizostavan u najboljem sastavu. No, u Genoi su stalno bili skloni promjenama, pa je Petar, bez prave prilike, ostao u drugom planu. Nenad Bjelica ga je ove zime kontaktirao i ponudio mu igranje za Osijek i to je odmah palo na plodno tlo…

završne pripreme Osijekove rezerve vodile pa izgubile od Kopra, prvotimci sutra igraju generalku

Prošao sve mlađe reprezentativne kategorije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brlek je krenuo u razgovore sa svojim dosadašnjim klubom o raskidu ugovora koji je bio važeći do 2022. godine. Osijek ga je željeo angažirati kao slobodnog igrača, da to više ne bude posudba i na kraju se to i dogodilo. Suradnju s našim prvoligašem dogovorio je na tri i pol godine, dakako na obostrano zadovoljstvo.

"Od pristiglog veznjaka očekujemo prave stvari na terenu jer to svojim igračkim kvalitetama zasigurno može ispuniti. Prošao je sve mlađe reprezentativne kategorije, profilirao se i kroz selekciju U-21. Koristan je i upotrebljiv na svim pozicijama u sredini terena, a nakon dužeg vremena zasigurno jedva čeka ponovno zaigrati u onim pravim, natjecateljskim utakmicama te pridonijeti što boljim rezultatima Bijelo-plavih. Dobro nam došao Petre!" poručuju iz NK Osijek.

Ante Majstorović
NK OSIJEK Majstorović odlazi u kineski Šangaj, evo koliko bi Osijek mogao dobiti

Igor Silva i Talys kažneni zbog neposluha

Pripreme u Rovinju je obilježio i incident koji se veže uz dva bijelo-plava Brazilca, Igora Silvu i Talysa. Obojica su naime financijski kažnjeni zbog neposluha, javaaj na Facebooku Bijelo-plava birtija!

Trener Bjelica medijima nije htio otkriti o čemu se ovaj put točno radi no izjavio je kako ovo nije prvi put da ima problem sa navedenim dvojcem. Oni su na pripremama cimeri u sobi a protekli put su uhvaćeni kako igraju Playstation u 4 ujutro. Ovaj put se očito dogodilo nešto još gore jer su obojica poprilično jako financijski kažnjeni, a Talys će do daljnjega čak biti prebačen u B ekipu.

Bijelo-plavi danas u  Rovinju igraju generalku protiv mađarskog MOL-a. Utakmica počinjeu 11 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!