Sport / Nogomet

velike ambicije

Bjelica otvoreno: Kupujemo Miereza, dovodimo Brleka, a zanima nas samo prvo mjesto

Bjelica otvoreno: Kupujemo Miereza, dovodimo Brleka, a zanima nas samo prvo mjesto
Davor Javorovic/PIXSELL

Trener i sportski direktor Osijeka, a možemo reći i alfa i omega sportskog segmenta, najavio je velike stvari

Nenad Bjelica u opširnom razgovoru za Sportske novosti otkrio je brojne stvari koje zanimaju navijače Osijeka, a ako je suditi prema tim riječima, Osijeku se sprema svijetla budućnost.

Od svog dolaska primarni zadatak Bjelice bio je promjena duha i karaktera momčadi, a prema postignutim rezultatima vidljivo je kako je u tome uspio u kratkom periodu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Igrači su uglavnom isti, s pet promjena, igrača koje smo doveli. Rezultatski se vidi velika promjena, kao i napredak momčadi na terenu. Međutim, unutar kluba i oko kluba vide se velike promjene i veliki iskorak, jer navijači ponovno vjeruju ovom Osijeku. Stvorili smo u gradu odličnu atmosferu, osjećamo podršku koju uživa kako momčad, tako i klub", rekao je Bjelica i dodao kako mu je žao što na utakmicama nema gledatelja koji bi u svemu tome uživali.

Ono što su pak svi navijači oduvijek željeli jest informacija kako se prosjećnost više neće trpjeti i kako Osijek ima samo najviše ambicije.

"Od prvog dana rekli smo da nas prosjek ne zanima, premirana je samo izvrsnost, samo prvo mjesto i trofeji. Ni drugo mjesto za nas nije opcija", dodaje on očito uvjeren kako Osijek ima snagu za takve najviše domete.

Ove sezone Osijek je doveo pet pojačanja, a među njima i Ramona Miereza koji se pokazao kao sjajna napadačka opcija i udarna igla Osijeka. No, on je trenutno samo na posudbi iz Alavesa koji je za njega izvjesio cijenu od 2,5 milijuna eura, donedavno teško zamislivih kad je NK Osijek u pitanju.

"Mislim da ćemo ga otkupiti. Skup je, ali kod njega nema rizika. Mierez je top proizvod. Prodali smo Mirka Marića s 25 godina za 5 milijuna eura, Mierez ima 23. Tu straha nema. Vrijedit će najmanje kao Marić, a uvjeren sam i više od toga. Klub može ući u takav financijski rizik, za mene je to posao u kojem Osijek može samo profitirati", dodaje on.

Brlek nova ofanzivna snaga

Eksluzivno je Bjelica otkrio i neke nove informacije pa je tako očito kako je Petar Brlek najnovije pojačanje bijelo-plavih. Radi se o igraču koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, a ima bogato iskustvo igranja u Poljskoj i Italiji. On je prema nekim informacijama već stigao u Rovinj, a potpisati će ugovor na tri i pol godine.

Dotaknuo se Bjelica i drugih igrača pa tako kaže kako bi se mnogi mogli iznenaditi kvalitetom Topčagića, pecnuo je malo i Lasla Kleinheislera za kojeg kaže kako se puno trudi, ali i kako mora zabiti barem pet golova i dodati tome nekoliko asistencija s obzirom na svoju poziciju na terenu.

Žaper kapetan bez trake

Mihael Žaper nebrušeni je dijamant osječke škole nogometa, a očito je i kako Bjelica iznimno cijeni.

"Čestitam svima koji su s njim radili i gurnuli ga u prvu momčad. Pravi je dečko, velik radnik, jedan od najboljih izdanaka škole unazad dosta godina. Produžili smo s njim ugovor prije dva mjeseca, za njega stalno dolaze ponude, a odbili smo neki dan tri milijuna eura. Nije Žaper još gotov ni kao igrač, niti smo ga mi marketinški pripremili da ga unovčimo na pravi način. Sretan je tu u Osijeku, mi ga vidimo kao kapetana bez trake, želi igrati i napredovati", kaže Bjelica i dodaje kako on i Silva već sad vrijede između 6 i 8 milijuna eura.

Osim igračkog kadra spomenuo je Bjelica i stadiona za koji je izrazio nadu kako će se završiti do kraja ove godine ili najkasnije u ljeto 2022. godine, a spomenuo je i mogućnost gašenja druge momčadi ukoliko se uspije pronaći pravi klub partner u regiji.


Izdvojeno

Reci što misliš!