Sport / Nogomet

škorić za pobjedu

Osijek odigrao za zaborav, ali slavio protiv Šibenika

Osijek odigrao za zaborav, ali slavio protiv Šibenika
Davor Javorović/Pixell

Mučio se Osijek protiv Šibenika i glavama već na odmoru ipak stigao do nove pobjedu

Šestu domaću i ukupno desetu pobjedu ostvario je Osijek i zaključio prvi dio sezone. Trenutno su Osječani prvi, ali s utakmicama više od svojih pratitelja.

Krenuo je Osijek snažno s pritiskom na zadnju liniju Šibenika i nisu imali gosti rješenja za taj pritisak. Mierez je stojao visoko, a zajedno s njim pritiskali su Bočkaj s jedne, te Bohar s druge strane. Sve to urodilo je plodom već u 18. minuti kad je prvo lijepo pokušao Mierez, ali je njegov udarac blokiran za udarac iz kuta. Izveo ga je Bohar ravno na glavu Mileta Škorića koji fino pogađa za 1:0. Prvijenac je to Škorića ove sezone i svojevrsno iskupljenje za lošiji nastup protiv Gorice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, nakon tog gola Osijek kao da se zadovoljio i opustio. Nestao je pritisak prema Labroviću, a Šibenik se polako upustio i sve opasnije izlazio prema naprijed. Upravo zahvaljujući strijelcu Škoriću, Ivušić nije imao puno posla jer je kapetana danas bio pun teren u tandemu s Carom koji je zamijenio Majstorovića.

Do kraja poluvremena nije bilo novih uzbuđenja, a odmah na startu drugog dijela Klienheisler je fino izbacio Bočkaja čiji je udarac preslab da bi ozbiljnije ugrozio golmana gostiju. Na drugoj strani prijeti odmah i Šibenik iz slobodnjaka Bulata, ali Ivušić izbija u korner.

Svoju prigodu sličnu Bočkajevoj imao i Bohar kojeg također proigrava Kleinheisler u 54. minuti, ali je ishod bio isti. U 57. posljednji put prijeti Bočkaj, ali također bez učinka. Bilo je to sve od Osijeka u ovoj utakmici, a Šibenik je osjetio da može do boda u ovom susretu. Domaćini su se branili, a Šibenik izašao visoko i stisnuo no bez konkretnog učinka. 

Posljednju kakvu takvu šansu imao je i Osijek nakon još jednog kornera, ali gostiju izbijaju loptu ispred Labrovića.

Slavio je Osijek i stigao ponovo na prvo mjesto, ali je nakon odmora puno posla pred Bjelicom. Sigurno će u periodu do 4. siječnja i Bjelica tražiti nova rješenja i pojačanja kako bi osvježio ekipu koja je evidentno pala u završnici sezone, ali je ipak rezultatski ostvarila zacrtane planove. Prvenstvo se nastavlja 23. siječnja utakmicom protiv Lokomotive u Zagrebu.


Izdvojeno

Reci što misliš!