Sport / Nogomet

loš dan osijeka

Osijek teško poražen u Gorici, prekinut niz neporaženosti

Osijek teško poražen u Gorici, prekinut niz neporaženosti
Marko Prpic/PIXSELL

Osijek je izgubio u Gorici i tako je prekinut niz bez poraza u HNK koji je trajao 12 utakmica

Ništa danas Osijeku nije polazilo od noge. Gorica je odigrala sjajnu utakmicu i bila znatno bolji protivnik koji je na svaku loptu išao čvršće i odlučnije nego gosti pa je rezultat na kraju plod slike na terenu. Tome treba pridodati i brojne pogreške momčadi Nenada Bjelice pa je njegovo odmahivanje glavom sredinom prvog dijela sve reklo u kojem smjeru će ići današnji susret.

Osijek već neko vrijeme ima problema u veznom redu, a današnji susret to je dodatno razotkrio. Umjesto nedovoljno oporavljenih Kleinheislera i Jugovića i uz izostanak Pilja, zaigrao je Lopa koji jednostavno ne pruža dovoljno kvalitete i snage u dvoboju s snažnijim Sukom i Čabrajom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom dijelu Gorica je imala nekoliko dobrih prigoda, ali je Ivušić bio na mjestu. No, u 13. minuti i on je bio nemoćan nakon što je lijepo obranio udarac Suka, ali na loptu natrčava Matar za 1:0.

Špikić je na desnoj izluđivao Jurčevića pa bilježimo i njegov pokušaj u 27. minuti kad je siguran Ivušić. Sličnu situaciji vidjeli smo i u 42. minuti, ali siguran je još jednom Ivušić.

Odmah na početku drugog dijela pokušao je Bjelica s izmjenama Vukovića i Jurčevića i ulascima Jugovića i Lončara. Činilo se kako će to biti znatno bolje na terenu jer je Osijek stisnuo i ubrzo i izjednačio. Tukao je dobro Bočkaj u 49. minuti, Kahlina je kratko odbio, a Mierez posprema to u gol za izjednačenje.

Nije dugo trajala rezultatska ravnoteža. Već u 54. minuti Ivušić loše ispucava, loptu uzima Kalik i prebacuje golmana Osijeka za novo vodstvo. Loša je i reakcija Škorića koji nije ispratio Kalika.

Povećala je Gorica svoje vodstvo već u 65. minuti. Bila je to školska kontra Goričana, Kalik je sa svoje polovice krenuo sam prema šesnaestercu, svi nogometaši Osijeka ostali su daleko iza njega, a danas izvanredni Kalik je mirno završio akciju preciznim udarcem smjestivši loptu u desni kut za dva gola razlike. 

Goričani su definitivno osigurali pobjedu u 77. minuti. Loše je reagirala osječka obrana, Babec je asistirao Mitroviću koji zaobilazi Ivušića i mirno pogađa za 4:1. 

Loš dan Osijeka i brige za Bjelicu čija momčad danas nije imala onaj pobjednički pristup i morati će na tome poraditi nakon posljednjeg jesenskog kola za tjedan dana u kojem u Gradski vrt stiže Šibenik.


Izdvojeno

Reci što misliš!