Sport / Nogomet

nastaviti niz

Osijek u Goricu po pobjedu za Bjelicinih 100 dana na klupi

Osijek u Goricu po pobjedu za Bjelicinih 100 dana na klupi
Davor Javorovic/PIXSELL

Osječani u subotu imaju teško gostovanje jer je i Gorica dosad pokazala kako je kvalitetna i opasna momčad

Kao i uoči svake druge utakmice, Nenad Bjelica je već uobičajeno dobro raspoložen i uoči puta u Veliku Goricu. Na treninzima je odrađeno sve ono što je šef struke planirao tijekom ovoga tjedna i sada je na igračima da to u što većoj i boljoj mjeri sprovedu u subotu na terenu. Pobjedom bi na najbolji način obilježili i prvih 100 dana vladavine Bjelice u Gradskom vrt.

"Nemam razloga ne biti optimističan s obzirom na naše dosadašnje rezultate. Momčad je jako dobro odgovorila svim zahtjevima, postigla zapažen niz natjecateljskih uspjeha i želimo ga nastaviti i protiv Gorice koje sigurno ima kvalitetu. Nije tamo samo Lovrić opasan, kompaktni su i posloženi u svim linijama. Znamo da je težak izazov pred nama, no naporno ćemo raditi na terenu za pobjedu. Lijepo je da smo i jedni i drugi u vrhu, to je svakako derbi i nadam se da će biti dobra utakmica", rekao je Bjelica.

Bez Pilja, vraćaju se Jugović i Kleinheisler

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječani svakako žele zadržati poziciju koju trenutno zauzimaju na prvenstvenoj ljestvici, ne gledajući previše prema njoj.

"Ima neodigranih utakmica, no ne bavimo se time. Dugačak je put, puno puta se kaže da to nije sprint na stotinu metara nego maraton od 36 kola u kojem želimo biti izvrsni. Zasad smo blizu te izvrsnosti i vjerujemo u ono što radimo", dodao je Bjelica.

Što se tiče sastava za subotu, neki igrači otpadaju iz konkurencije, neki drugi se vraćaju…

"Pilj neće biti na raspolaganju jer je zadobio neugodan udarac u ogledu s Varaždinom. Neće biti ni Ercega koji je blizu povratka, ali s njim ne želimo pretjerano riskirati. Od ranije, kao što je poznato, nema Grezde. S druge strane, vraćaju se Jugović i Kleinheisler, vjerujem da ćemo imati dobru startnu postavu kao i kvalitetne alternacije na klupi. Gorica se isto kao i mi voli nadigrati, orijentirani su napadački, pa će to biti otvorena utakmica. Vjerujem da ćemo pobijediti, to nam je svakako cilj", zaključio je optimistični Bjelica.

Optimistični Jugović

"Već je dosta vremena prošlo otkako nisam mogao zaigrati. Bilo je teško gledati utakmice u kojima ne mogu pomoći suigračima, baš mi je sve nedostajalo. No, oni koji su „uskakali“ u momčad odlično su odrađivali svoje role. U pozitivnom smo nizu i svi se veselimo svakom novom izazovu. Mogu reći da je užitak biti dijelom svlačionice, pa i trenirati u ovakvom ozračuju svakoga dana, sudjelovati u jednoj jako lijepoj priči. Željan sam igre, posebice jer sam prije stanke, smatram, bio u dosta dobroj formi", rekao je Vedran Jugović koji se vraća nakon ozljede trbušnog zida.

Što se tiče idućeg protivnika, Jugović je pohvalio Goričane i najavio da će Osijek na njihovom terenu imati neupitno tešku zadaću.

"O njima više ne možemo govoriti kao o nekakvom iznenađenju. Dokazali su se tijekom svih ovih sezona kao vrlo ozbiljan suparnik. Vrlo dobro su vođeni, imaju kontinuitet kvalitetnih igara i uspjeha, a posebno su fizički moćna momčad. No, znamo što možemo, puni smo samopouzdanja, stožer nam je donio i „usadio“ puno toga dobrog, tako da uvijek i protiv svakoga idemo na sva tri boda. Samo potpuno spremni igrači mogu pružiti maksimum na terenu, to i naš trener često ističe prilikom odluke komu će ukazati povjerenje. Želimo pobjedu kako bismo zadržali korak ispred u odnosu na konkurenciju, ovaj susret shvaćamo kao derbi jer je i to naprosto činjenica. Znamo svoj cilj i nastojat ćemo i ovaj puta učiniti najviše što možemo", zaključio je Jugović.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 15 sati na gradskom stadionu u Gorici.


Izdvojeno

Reci što misliš!