Sport / Nogomet

pao i varaždin

Minimalna i teška pobjeda Osijeka golom Bohara

Minimalna i teška pobjeda Osijeka golom Bohara
Davor Javorović/Pixell

Teškom mukom slavio je Osijek dana u Gradskom vrtu protiv Varaždina

Najavljivali su Osječani juriš od prve minute, ali su Varaždinci svojim dvostrukim bedemom ispred Dinka Horkaša natjerali domaćine na strpljivo građenje napada iz zadnje linije pa smo na kraju gledali pravo mučenje u borbi za prvenstvene bodove.

Dobro je krenuo Osijek pa su u uvodnih 15-ak minuta pokušavali Silva i Žaper iz daljine, ali nije bilo dovoljno snage i preciznosti u njihovim udarcima pa se rezultat nije mijenjao. Varaždin se nakon toga još više povukao pa smo do kraja poluvremena gledali pravu uspavanku. Nikako Osijek nije uspjevao probiti prvi blok momčadi Samira Toplaka pa su vidjeli samo beskrajna dodavanja Škorića i Majstorovića dok Lopa, Žaper i Pilj nikako nisu uspjeli dodati upotrebljivu loptu prema napadačima. Varaždin je s čak petoricom iza odsjekao i krila pa prostora nisu imali ni Silva i Bočkaj na jednoj strani odnosno Jurčević i Bohar na drugoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu nismo vidjeli promjene u igri Osijeka, ali je s nešto više žustrine domaćin uspio doći do gola vrijednog pobjede. Neumorni Mierez uspio je ukrasti jednu loptu Stolniku, sjuriti se prema golu gostiju, a onda nesebično poslužiti Bohara koji mirno šalje loptu u gol za olakšanje svih na stadionu i pred malim ekranima. O današnjoj nemoći Osijeka dovoljno govore reakcije klupskog glasnogovornika koje su se mogle čuti i u prijenosu. Vjerujemo kako je slična frustracija vladala i na klupi Osijeka no nakon gola lakše se disalo.

Toplak je u samoj završni uveo i sve snage u napad, ali Varaždin nije stvorio niti jednu ozbiljniju prijetnju pred Ivušićem koji je sedmi put ove sezone sačuvao svoju mrežu netaknutom

U samoj završnici mogao je Bohar i do drugog gola, ali lijepu akciju Miereza i Pilja ne uspjeva sam kao duh pretvoriti u povećanje vodstva.

Brzo će željeti zaboraviti ovu utakmicu domaćini jer im slijedi važan susret protiv Gorice koja i dalje puše za vratom. Bit će to zasigurno bitno drugačija utakmica s obzirom na način igre Gorice, ali Osijek i tamo mora tražiti novu pobjedu želi li kraj jesenskog dijela dočekati na čelu prvenstvene kolone. Trenutno ima četiri boda ispred Dinama s čak tri susreta više.


Izdvojeno

Reci što misliš!