Sport / Nogomet

puno muke

Bombom Bočkaja Osijek spasio bod i izbio na prvo mjesto HNL

Bombom Bočkaja Osijek spasio bod i izbio na prvo mjesto HNL
Goran Kovačić/Pixell

Patio se Osijek u Rijeci, ali je na kraju sjajnim golom Petra Bočkaja uspio doći do boda na Rujevici

Obje momčadi najavile su borbu za tri boda pa smo od početka vidjeli tvrdu i čvrstu borbu na sredni terena za svaku loptu. Nešto čvršči i konkretniji u prvom dijelu bili su domaćini čije je srednji red bio nadahnutiji i konkretniji u izlascima prema naprijed. Osijek je pokušavao visokim pritiskom na zadnju liniju, ali nije to dana imalo puno konkretnog učinka. Vidjelo se kako je Osijek nešto prazniji nego u proteklim utakmicama, a previše neraspoloženih pojedinaca i greške kad su i osvojili loptu, nisu polučili konkretniji učinak.

Prva je zaprijetila Rijeka i to preko Kulenovića koji se nije snašao u jednoj prigodi nakon što je lopta preletjela i Škorića i Majstorovića. U 26. minuti zaprijetio je i Čerin nakon udarca glavom, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najbolje prigode za Osijek imali su Bohar, koji je danas bio prilično nevidljiv uz puno tehničkih pogrešaka, i Vuković. Prvoje je Bohar bio za malo kratak pa nije uspio uputiti opasniji udarac prema Nevistiću, a onda je Vuković sam prepucao gol glavom.

Mogla je Rijeka i do vodstva preko Andrijaševića koji je u jednoj akciji u 39. minuti loptu zamalo poslao pokraj desne vratnice.

U poluvremenu Bjelica mijenja Pilja i Ndockyta s Lončarom i Lopom pa Osijek iz sustava s četvoricom iza, prelazi na trojicu i s pojačanim veznim redom pokušava opasnije zaprijetiti.

Sijevalo je na obje strane u prvi petnaest minuta nastavka, ali su Ivušić i Nevistić bili na mjestu. U sjajnu je pak poziciju Osijek došao u 59. minuti kad Pavičić radi prekraš i zarađuje drugi žuti, odnosno crveni karton. Nažalost, Osijek to nije dobro iskoristio pa umjesto da zabije gol, nakon slabe reakcije obrane Andrijašević već u 64. minuti zabija za muke bijelo-plavih.

Odmah je Osijek mijenjao i to se pokazalo kao dobra odluka Bjelice. Dobio je s oporavkom nekoliko igrača širinu klupe, a ulaskom Bočkaja i Ercega zaigrali su znatno agresivnije i ofanzivnije. Pridružio im se i Laslo Kleinheisler i to je i rezultiralo s pristikom, a onda i s izjednačujućim golom.

Pogriješio je Lepinjica, lopta dolazi do Bočkaja na desnoj strani, uslijedio je prekrasan udarac s više od 20 metara i lopta je završila u samom desnom kutu, neobranjivo za Nevistića. Prekrasan gol povratnika među bijelo-plave kojem Rijeka očito leži jer je protiv njih već zabio nekoliko pogodaka i teško je izdvojiti najljepši.

Ubrzo nakon toga pokušao je iz daljine i Kleinheisler, ali je nevistić boksao tu loptu, a na nju nažalost nisu uspjeli prvi stići napadači Osijeka.

Isčupali su tako gosti bod i zasjeli s dvije utakmice više od Dinama na prvo mjesto HNL. Slijedi odmor do subote i utakmica protiv Varaždina.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!