Sport / Nogomet

važna utakmica

Osijek u Puli traži pobjedu i izjednačenje na vrhu HNL

Osijek u Puli traži pobjedu i izjednačenje na vrhu HNL
Davor Javorović/Pixell

Osječani su otputovali u Pulu gdje ih u srijedu očekuje zaostala utakmica s Istrom 1961

Osječani su u utorak u jutarnjim satima krenuli prema Puli gdje dan kasnije igraju zaostalu prvenstvenu utakmicu s Istrom 1961. Trener Nenad Bjelica je uoči polaska na put najavio ovaj dvoboj koji je našem prvoligašu podjednako bitan kao i svi prethodni.

"Gledamo da igrače oporavimo od subotnje utakmice jer je potrošnja bila velika u svakom pogledu. Pokušat ćemo oporaviti Miereza koji je dobio udarac i Kleinheislera na kojega nismo mogli računati protiv Dinama. Vjerujem da bismo ih, možda, mogli imati na raspolaganju", rekao je Bjelica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije se problem Bijelo-plavima motivirati niti za jedan dvoboj, tako da ih u visokom ritmu očekujemo i na Aldo Drosini.

"Pokazali smo veliku razinu ozbiljnosti i protiv trećeligaša Kurilovca, kao i u derbiju koji je iza nas. Dakle, uvijek imamo isti pristup. Nema nikakve dvojbe da ćemo i u Puli biti na maksimumu što se tiče ozbiljnosti i zalaganja. To smo jednostavno dužni napraviti, vidjet ćemo u kojem sastavu, no uvijek imamo istu ideju - osvojiti tri boda. Povesti ćemo s nama nekoliko igrača iz B momčadi na pozicijama na kojima smo trenutno deficitarni. Oni u Osijeku II pokazuju dobre igre i ovo im je svojevrsna nagrada za to. Koristim priliku da im svima čestitam kao i njihovom stručnom stožeru", kaže Bjelica.

Što se tiče Puljana, Bjelica im pristupa s respektom, ne gledajući plasman na ljestvici.

"Pobijedili su Hajduk, nakon toga uvjerljivo izgubili u Maksimiru uz dosta individualnih pogrešaka. To je momčad koja ima dobru tranziciju, na krilima su im Gržan i Vuk koji mogu biti neugodni, u središnjici napada Guzinu i našeg Špoljarića koji će, ako zaigra, sigurno imati veliki motiv da se dokaže. I u sredini su solidni, rekao bih dobar protivnik s dobrim trenerom, ali uvijek više razmišljamo o tomu kakvi mi moramo biti. Idemo dati maksimum i nastojati doći do pobjede", zaključio je Bjelica koji će sutra vjerovatno u vrhu napada izvršiti zamjenu pa će zaigrati Erceg umjesto Miereza dok se očekuje kako će ostatak momčadi biti identičan kao i utakmici protiv Dinama.

Pobjedom u Puli Osijek bi se izjednačio s Dinamom, a već u subotu slijedi im novi derbi protiv Rijeke.


Izdvojeno

Reci što misliš!