Sport / Nogomet

osječki reprezentativac

Mile Škorić: ''Reprezentacija je u maloj krizi, ali treba i malo stati na loptu''

Mile Škorić: ''Reprezentacija je u maloj krizi, ali treba i malo stati na loptu''
Goran Stanzl/PIXSELL

Škorić je ponosan na poziv u reprezentaciju i spreman je odmah uskočiti u postavu

Hrvatska nogometna reprezentacija pamti i bolje dane, a nekako je u ovom trenutku u problemima u kakvima dugo nije bila. Igra nije najbolja, radi se smjena generacija, a ogromni problemi su u zadnjoj liniji gdje je Zlatko Dalić ostao na jednom raspoloživom stoperu.

Nakon pozitivnog testa na koronavirus Domagoja Vide, kartona Duje Ćaleta-Cara i bolesti Marina Pongračića, Dalić je za Portugal pozvao je Milu Škorića iz Osijeka koji bi trebao odmah uletiti u prvih 11.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Reprezentacija je u maloj krizi, ali isto tako mislim da sve to treba malo smiriti. Previše se drame i prašine podiglo. Gleda se svaka sitnica, a smjena generacije je, stvara se nova moćna Hrvatska. Treba to sve uštimati, pogoditi, nije to lako, stoga… I ta situacija s koronom, nije laka godina, tako da nije to baš tako loše kako se predstavlja. Kažem, treba to malo smiriti. Hrvatska se kvalificirala na Europsko prvenstvo, što je puno bitnija stvar. Malo je kriza, ali to se događa i najvećim momčadima, reprezentacijama. Treba, stoga, malo mirnoće. Bit će sve opet u redu", kaže Škorić za net.hr.

Škorić je ponosan na poziv u reprezentaciju i spreman je odmah uskočiti u postavu.

"Naravno da svaki igrač vjeruje u sebe, pa tako i ja. Hoću li zaigrati ili neću, to je sad na izborniku. Sad da govorim da sam taj koji će pojačati obranu, ma ne, to ne želim reći ni govoriti. No, ako budem igrao, dobio priliku, ako izbornik bude smatrao da me treba uvesti u igru i ako pritom odigram dobro, nitko sretniji od mene. Obrana nam je možda malo u krizi, ali nemojmo zaboraviti da su Vida i Dejan bili jedan od najboljih stoperskih parova na SP-u, predvodili su nas do srebra svojim igrama u obrani. I njima, a i svima nama treba u ovim trenucima malo više vjere. Tko god bude igrao vjerujem da će dati najbolje i najviše od sebe."

Veliki broj mladih igrača već je u reprezentaciji ili kuca na vrata reprezentacije. Škorić smatra kako su svi redom vrlo kvalitetni.

"Svi mladi koji su priključeni reprezentaciji, a koji su igrali u ove dosadašnje dvije utakmice ovog reprezentativnog ciklusa, ostavili su mi dobar dojam. Nije to sad ono, suigrači su mi pa o njima sve najbolje, stvarno je tako. Svi su mi ostavili dobar dojam. Hrvatska ne treba strahovati za budućnost. Uvijek je imala i imat će odličnih, kvalitetnih nogometaša. Što se toga tiče, mirni smo. Nije to lako, ponavljam još jednom, ubaciti nove igrače i da sad to sve štima, treba dati malo vremena i sve će sjesti na svoje mjesto."

Kapetan Osijeka uvjeren je kako će Hrvatska u buidućnosti opet biti moćna.

"Naravno da treba težiti što boljem, ići na pobjedu, ali kažem, prvi cilj se ostvario, a on je bio plasman na Euro. Naravno da bi bilo lijepo ostati u elitnom razredu, ali neće biti smak svijeta, kako se to piše, kako se to predstavlja. Život ide dalje, idemo napraviti novu priču, da to bude opet nešto lijepo."


Izdvojeno

Reci što misliš!