Sport / Nogomet

uvertira za dinamo

Osijek suveren protiv Kurilovca za četvrtfinale Kupa

Osijek suveren protiv Kurilovca za četvrtfinale Kupa
Matija Habljak/Pixell

Reprezentativnu pauzu Osijek je iskoristio i odigrao utakmicu osmine finala Kupa protiv velikogoričkog Kurilovca

Uvjerljiv je bio Osijek u današnjem dvoboju i osim dalekometnog udarca domaćina u 10. minuti, gotovo da nije dao domaćinima ništa. Trebalo je Osijeku vremena da probiju bunker domaćina, ali kad su u 37. minuti to uspjeli, rezultat više nije bio upitan.

Netkom prije gola Osijek je znatno podignuo tempo i visoko pritiskao, a domaći igrači nisu se snalazili pa su njihove lopte odmah išle u korner ili aut ili u noge Osječana. Dominaciju su okrunili Pilj i Bočkaj nakon što je Pilj ubacio, a Bočkaj lagano skočio za vodstvo. Mogao je Osijek i povećati vodstvo, ali je golman pročitao njegov udarac vrhom kopačke nekon nabacivanja Pilja, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošču.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povećanje vodstva vidjeli smo u 53. minuti. Prvo je u šansi bio Mierez koji se našao u kaznenom prostoru, ali je vratar Debijađi uspio spasiti mrežu i odbiti loptu do Bočkaja. Uslijedio je novi udarac, lopta ide u peterac gdje je na drugoj vratnici uporni Pilj koji je zaslužio biti strijelac. 

Mirnije si igralo do 75. minute kad je prvo Bočkaj, nakon proigravanja Miereza, pogodio gredu da bi se lopta ponovno odbila do Argentinca. Uslijedila je nova asistencija u sredinu šesnaesterca, a sve je dobro pratio Pilj i postigao svoj drugi pogodak. 

Konačnih 4:0 postavlja Lopa svojim drugim golom i to iz slobodnog udarca kad lijepo zaobilazi živi zid i zabija u lijevi kut domaćeg vratara.

Najvažnije je kako Osijek nije potrošio previše energije, a dobio je i neke nove igrače dok su neki koji nisu igrali neko vrijeme, poput Žapera, dobili prigodu podići razinu svoje forme pred derbi s Dinamom sljedeće subote.


Izdvojeno

Reci što misliš!