Sport / Nogomet

šesta u nizu

Osijek izjednačio rekordni niz, pala i Lokomotiva

Osijek izjednačio rekordni niz, pala i Lokomotiva
Davor Javorović/Pixell

Momčad Nenada Bjelice ostvarila je novu prvenstvenu pobjedu, čak šestu u nizu

Nenad Bjelica trener izjednačio je rekord Nenada Bjelice kao igrača. Sukus je to današnje utakmice u kojoj je Osijek stigao do nove pobjede u HNL.

Krenuo je snažno Osijek i već u prvoj minuti mogao imati i penal, ali sudac jedno igranje rukom nije procjenio za najstrožu kaznu, a nije se oglasio niti VAR. No, do vodstva je Osijek stigao već u 9. minuti kad je loptu namjestio Marin Pilj i precizno pogodio preko živog zida iz slobodnog udarca. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lokomotiva je nakon toga zaigrala bolje i imala inicijativu na sredini terena, ali nisu ozbiljnije prijetili golu Osijeka. U obranu se vratio Ante Majstorović koji u duetu s Lončarom patrolirao ispred gola Ivušića.

U samoj završnici poluvremena, nakon jednog slobodnog udarca, pao je pred golom Ramon Mierez, a sudac je zbog povlačenja za dres pokazao na najstrožu kaznu koju je izveo sam Mierez. Pucao je po sredini gola i iako je Hendija bio na lopti, ona je ipak završila iza njegovih leđa.Furiozno je Osijek krenuo u nastavak i nije dao disati obrani gostiju. Imali su domaćini nekoliko sjajnih prigoda pa i gredu Ante Ercega, ali lopta nije htjela u gol pa će Bjelica morati poraditi na realizaciji iz igre.

Moglo se to i osvetiti Osijeku jer je u 73. minuti Chaija smanjio na 2:1 nakon prizemnog i preciznog udarca. Lokomotiva je tad bacila sve karte u napad, ali je sve to bilo popričično jalovo i bez izrazite prigode pa je Osijek smireno priveo utakmicu kraju.

Već za vikend Osijek ponovo igra i to u Splitu gdje će protiv Hajduka tražiti novu pobjedu protiv momčadi koja od danas ima novog trenera Boru Primorca

Novom pobjedom Osijek se još malo približio Dinamu pa im Zagrebčani sad bježe četiri boda.


Izdvojeno

Reci što misliš!