Sport / Nogomet

izgradnja novog stadiona

Izvještaj s najvećeg gradilišta u Slavoniji: Radovi napreduju planiranom dinamikom

Izvještaj s najvećeg gradilišta u Slavoniji: Radovi napreduju planiranom dinamikom
NK Osijek

Na gradilištu Pampas i nadalje se odvijaju stalni radovi na izgradnji novog stadiona NK Osijek

U proteklom ljetnom razdoblju završeni su svi predgotovljeni montažni elementi, takozvani „dvostruki L“ na tribinama Sjever, Istok i Jug. Također, na istim je dijelovima stadiona izgrađena i Sky promenada. Ništa manje važno za istaknuti je činjenica da su završeni grubi armirano-betonski i zidarski radovi na posebnoj energetskoj zgradi u kojoj će biti spremnici za navodnjavanje svih terena, kao i sva plinska i strojarska postrojenja za funkcioniranje budućeg stadionskog zdanja i kampa Škole nogometa NK Osijek.

Ono što je trenutno u tijeku odnosi se na montažu pocinčane čelične konstrukcije krovišta tribine Istok, što je lako vidljivo i prolaznicima iz Strossmayerove ulice kao i s biciklističke staze uz drugu stranu gradilišta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, uređen je kanal Pampas koji će skupljati svu oborinsku vodu unutar stadionskog kompleksa. Pritom se iz NK Osijek zahvaljuju Gradu Osijeku na pomoći u realizaciji ovoga projekta koji je itekako bitan za cjelokupnu investiciju.

Zapadna građevina napreduje u vidu već gotovih svih armirano-betonskih zidova u prizemlju te je sada u tijeku betoniranje ploče.

Pampas stadion radovi [listopad 2020.] Fotogalerija

"Bitno je i ovaj puta naglasiti kako se sve odvija planiranom dinamikom, a nadamo se što ugodnijoj zimi bez većih padalina, kakve su bile i posljednje dvije, kako ne bi bilo nekih dužih zastoja uvjetovanih vremenskim neprilikama u razdoblju koje je pred nama.", poručuju iz NK Osijek.

Izvor: nk-osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!