Sport / Nogomet

visokih 1:5

Osijek riješio prvu prepreku u Kupu u uvodnih 25 minuta

Osijek riješio prvu prepreku u Kupu u uvodnih 25 minuta
Nel Pavletic/PIXSELL

U sklopu prvog kola Kupa Hrvatske, Osijek je gostovao kod trećeligaša Crikvenice

Pozivali su na oprez u taboru Osijeka uoči dvoboja protiv Crikvenice, a bijelo-plavi nisu ništa željeli prepustiti slučaju pa su istrčali u ponajboljem sastavu.

Izostali su zbog reprezentativnih obaveza Bohar, Jurčević i Ndockyt, a na golu je debitirao Ježina. Od prvotimaca, još je Škorić bio na klupi, a mjesto u udarnoj postavi zauzeli su još Vuković, Lončar i Grgić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već od prve minute snažno je krenuo Osijek. Talys je bio iznimno raspoložen pa je već u 10. minuti nakon njegovog ubačaja sudac pokazao na najstrožu kaznu nakon igranja rukom Mateškovića. Siguran je bio Ante Erceg za svoj prvijenac u dresu Osijeka.

Samo pet minuta kasnije, ponovo ubacuje Talys, a najviši je Lončar i to je 2:0. Nastavio je Osijek pritiskati, a to im se isplatilo već u 24. minuti kad zabija Mierez nakon ubačaja Kleinheislera iz kuta. Dvije minute kasnije već je 4:0 nakon što se na listu strijelaca upisuje i Vedran JugovićSilva je sada bio u ulozi asistenta, a Jugović vrlo precizno pogođa lijevi kut s desetak metara. 

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a već u 47. minuti gol zabija i Robert Mišković. Konačnih 1:5 postavlja Prpić koji zabija glavom nakon kornera.

Osijek je do kraja imao još nekoliko prigoda, ali lopta nije htjela u mrežu. Prigodu su dobili i svi igrači s klupe pa je prvijenac imao i Španjolac Caro.

Uspješno je tako apsolviran i Kup susret, a sad slijedi nekoliko dana odmora za igrače i stožer. Do ponedjeljka će tako igrači biti slobodni, a onda kreću pripreme za nove prvenstvene dvoboje.


Izdvojeno

Reci što misliš!