Sport / Nogomet

četvrta pobjeda u nizu

Osijek se dugo mučio s vjetrom pa na kraju slomio Šibenik golovima Miereza

Osijek se dugo mučio s vjetrom pa na kraju slomio Šibenik golovima Miereza
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Puno problema imao je danas Osijek na Šubicevcu s dobrim domaćinom, ali i s snažnim južnim vjetrom

Puhao je južni vjetar u Dalmaciji danas pa je čak postojala opasnost da se utakmica odgodi, ali je susret ipak odigran, a Osijek je stigao do nova tri boda.

U prvom dijelu Šibenik je imao saveznika, vjetar koji je puhao prema golu Ivice Ivušića. Mučio se i Ivušić s ispucavanjima koja su se vraćala prema njemu, a Osijek nikako nije mogao uspostaviti kontrolu nad loptom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šibenik je bio bolji protivnik iako osim jednog slobodnog udarca nije imao izraženije prigode. Osječani su se mučili i napravili puno grešaka koje ga srećom nisu više koštale u prvih 45. minuta.

Drugi dio, potpuno drugačija priča. Sad je vjetar puhao ka golu Labrovića, a Osijek je krenuo snažnije prema njegovom golu. Pokušao je dva puta Kleinheisler, ali je prvi put dobro blokirala obrana domaćina, a u drugom pokušaju neprecizan je bio Mađar u redovima Osijeka.

Trenutak odluke dogodio se u 68. minuti kad Marijo Jurčević mirno centrira na pet metara, tamo skače Ramon Mierez i to je vodstvo gostiju. Samo dvije minute kasnije, tek što je ušao u igru, pada Ndockyt kojeg povlače pred golom Labrovića. On pada, a sudac nakon (pre)duge (nepotrebne) provjere VAR-a potvrđuje svoju prvotnu odluku. Loptu uzima Mierez i zabija svoj već peti gol ove sezone.

Do kraja je Osijek mirno kontrolirao susret i iako nije odigrao za pamćenje, stigao do četvrte uzastopne pobjede. Rekli bismo kako je ovo bila prava pobjeda na mišiće i individualnu kvalitetu u susretu u kojem je momčad vodio Rene Poms umjesto Nenada Bjelice koji je sinoć operiran i neće ga biti neko vrijeme uz momčad.

Osijek neće krenuti put kuće nakon ovog susreta jer ga tijekom tjedna očekuje kup susret u Crikvenici. Nakon toga igrači će dobiti nekoliko dana slobodno uoči nastavka sezone.


Izdvojeno

Reci što misliš!