Sport / Nogomet

josip vuković potpisao na dvije godine

Osijek predstavio najnovije pojačanje: Iz Portugala stigao zadnji vezni

Osijek predstavio najnovije pojačanje: Iz Portugala stigao zadnji vezni
Davor Javorović/Pixell

U redove bijelo-plavih stiglo je najnovije pojačanje, 28-godišnji Josip Vuković koji je bez odštete napustio portugalski Maritimo

Vuković je potpisao na dvije plus jednu godinu, a Bjelica je izrazio zadovoljstvo što su uspjeli potpisati igrača s puno domaćeg, ali i internacionalnog iskustva na poziciji zadnjeg veznog igrača.

"Josip je profil igrača koji je nama nedostajao. Na toj poziciji imamo samo Mihaela Žapera, tako da s Josipom popunjavamo tu poziciju i stvaramo još veću konkurenciju u sredini terena. Mihaela ćemo možda gurnuti u neku ofenzivniju poziciju jer se i tamo dobro snalazi, a Josip je prava šestica i staturom i znanje", rekao je Nenad Bjelica i istaknuo zadovoljstvo karakterom igrača, a to je upravo ono što trener Osijeka traži.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vuković je od prvog dana izrazio spremnost doći i želja trenera je da ostane zdrav i pomogne u ostvarenju visokih ciljeva.

"Očekujem da ću opravdati i nogometno i profesionalno povjerenje i da neću ukaljati ime ovoga kluba. Svi znamo što znači Osijeku u hrvatskom nogometu i da je ponos Slavonije i bit će mi čast predstavljati ovaj klub na terenu i izvan njega", rekao je uvodno Josip Vuković.

Najnovije pojačanje Osijeka gledalo je sve utakmice Osijeka ove sezone od kad se pokazao interes kluba za njega, a istaknuo je da puno može pomoći u sredini terena i to posebno trkački, ali i tehnički gdje može unaprijediti igru Osijeka.

"Karakterom mogu vodit momčad ka našim ciljevima", dodao je Vuković koji će svlačionicu dijeliti i nekim starim prijateljima poput Ivušića, Ercega i Majstorovića, a dobro priča portugalski pa će se dobro uklopiti i s brazilskim dijelom Osijekove ekipe.

Kad su u pitanju transferi, Bjelica nije zatvorio tu priču. Eros Grezda bit će van stroja do kraja jeseni pa se traži još pokoje ime na ofanzivnim pozicijama.

U posljednjoj utakmici stradali su i Bočkaj i Bohar pa je momčad ograničena na krilnim pozicijama. Ipak, Bjelica je ograničen budžetom, ali pokušati će dovesti još pokoje ime na krilnim pozicijama.

Josip Špoljarić pak odlazi na posudbu u Istru do kraja sezone, zatim Ćosić odlazi u Rudeš, a za Todoroskog i Marina još se traže klubovi u koje bi mogli otići.

Bjelica je pak danas ponovo ponovio kako je krajnji cilj osvajanje trofeja.

"Stvaramo širinu i da imamo 20-ak igrača koji mogu iznijeti sezonu. Ja apsolutno mislim da mi možemo ući u borbu na vrh i vjerujem da ćemo sigurno približiti Dinamu. Vjerujem da imamo snage za to", rekao je Bjelica.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!