Sport / Nogomet

kraj puta

Osijek ispao iz Europe, uništilo ih loše prvo poluvrijeme

Osijek ispao iz Europe, uništilo ih loše prvo poluvrijeme
Davor Javorović/Pixsell

Osijek je u Gradskom vrtu, koji je izgledao kao epidemiološka oaza, dočekao Basel u sklopu trećeg pretkola Europa lige

Basel, koji je prošle godine igrao četvrtfinale ovog natjecanja, od prve minute postavio se suvereno na terenu, dok je momčad Nenada Bjelice izgledala potpuno impresionirana. 

Stisnuli su posljednju liniju gosti od prve minute i Osijek nikako nije mogao izaći iz svoje polovice. Do vodstva su stigli u 18. minuti kad je na desnoj strani ispao Mile Škorić, a loptu u mrežu spremio najbolji igrač Švicaraca Cabral. Nisu se zadovoljili gosti tim rezultatom već su nastavili pritiskati pa je odmah u sljedećem napadu Ivušić morao intervenirati i spasiti povećanje vodstva. 

Nemoćan je domaći vratar bio u 44. minuti kad je novi zgoditak postigao kapetan Stocker za sigurnih i uvjerljivih 2:0 pred odlazak na odmor. Ponovo je loše u toj situaciji reagirao Škorić kojem se igrač prikrao iza leđa.

U drugom dijelu potpuno drugačija slika na terenu. Osijek je izašao u znatno boljem izdanju i očito je Bjelica dobro očitao lekciju svojim igračima u poluvremenu. 
Basel se povukao, a Osijek je igrao baš poput njih u prvom dijelu. Letjeli su bijelo-plavi terenom i samo je sportska nesreća kriva što Osijek nije prošao u sljedeći krug natjecanja. Pucali su prvo Kleinheisler, pa Bočkaj, a ulazak Miereza donio je novu dozu kombinatorike i opasnosti.

Upravo Mierez imao je sjajnu priliku kad je opalio s vrha šesnaesterca, ali golman odbija u stativu. Smanjio je Osijek preko Majstorovića u 84. minuti nakon što je lijepo ubacio Pilj. Sjajnu šansu za izjednačenje imao je Mierez kojem lopta malo bježi pa ju ne uspijeva uputiti u gol. Mierez se u toj šansi žalio i na povlačenje i tražio najstrožu kaznu, ali je sudac, kao i u 67. minuti, kad je srušen Kleinheisler, ostao nijem. Osijek može žaliti što na ovoj utakmici nije bilo VAR sustava koji bi možda promijenio ove odluke.

Osijek je tako ispao na način kako mu se to već događalo ranijih godina protiv CSKA i Glasgowa kad jednostavno nisu znali zabiti gol i riješiti utakmicu. Ovoga puta odigrali su i loše prvo poluvrijeme pa se opraštaju od Europe za ovu godinu. 
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!